:

Szerző: Barna József

2003. április 22. 18:11

Az IBM az Opteron mellé áll

Hosszú hónapok találgatásainak végére téve pontot az IBM ma az AMD Opteron processzor ünnepélyes bemutatóján hivatalosan is bejelentette: szervereiben felhasználja az AMD új processzorát. A Nagy Kék a legnagyobb számítógépgyártók közül elsőként kötelezte el magát az új architektúra mellett.

[HWSW] Hosszú hónapok találgatásainak végére téve pontot az IBM ma az AMD Opteron processzor ünnepélyes bemutatóján hivatalosan is bejelentette: szervereiben felhasználja az AMD új processzorát. A Nagy Kék a legnagyobb számítógépgyártók közül elsőként kötelezte el magát az új architektúra mellett.

Az eseményen Mark Shearer, az IBM blade szerverekért felelős alelnöke elmondta, hogy a vállalat tervei között szerepel Opteron processzoros HPC szerverek forgalmazása. Amint fogalmazott: "Az ügyfeleink igényeit tartjuk szem előtt. Ezért döntöttünk úgy, hogy e mai eseményt felhasználva jelentjük be szándékunkat: Opteron processzoros rendszereket fogunk gyártani." Shearer egyben közölte, hogy az IBM a supercomputing on demand szolgáltatását kiszolgáló rendszereiben is felhasználja az AMD alapokra épített új szervereket.

Az IBM bejelentése kulcsfontosságú az AMD számára. Elemzők már korábban is figyelmeztettek arra, hogy bármennyire kiemelkedő teljesítményt is nyújt az Opteron processzor, a vezető számítógépgyártók támogatása nélkül nem válhat jelentős tényezővé a piacon. Az IBM lépése azonban ösztönzést adhat olyan további gyártóknak is, mint a Dell. A nagyobb gyártók közül az IBM mellett a Fujitsu Siemens kötelezte el magát Opteron processzoros szerverek forgalmazása mellett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.