Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A HP a Bastille Linux projekt biztonsági megoldásait kínálja HP-UX rendszeréhez

roberto, 2003. április 22. 14:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[The Register, HWSW] A HP az elmúlt héten kiadta a

hirdetés
[The Register, HWSW] A HP az elmúlt héten kiadta a Bastille Linux projekt biztonsági eszközének második verzióját a HP-UX operációs rendszerre (11.0, 11i). A Bastille egy olyan többplatformos, UNIX rendszerekhez készült, Perlben megírt segédeszköz, amellyel számos biztonsági megszorítás állítható be. A program segítségével például biztonságosabb, az esetleges támadásoknak jobban ellenálló környezetet hozhatunk létre szerverszoftvereink számára, és felhasználói felülete (szöveges és grafikus) úgy van kialakítva, hogy felhívja a rendszergazdák figyelmét a legfontosabb biztonsági kérdésekre.

A Bastille egyébként a HP-UX-on kívül számos egyéb OS-t támogat, köztük a Red Hat Linuxot, a SuSE Linuxot, a Debiant és Mandrake Linuxot, illetve a Mac OS X-et. A Linuxok közül nem mindig a legfrissebb kiadások támogatottak, a Red Hat Linux 8.0-val például használható a Bastille, míg a legújabb 9-es változathoz jelenleg nincs támogatás. A HP-UX rendszerekhez készült változat a software.hp.com-on érhető el.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.