Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 16. 15:50

Megjelent a Corel új irodai szoftvercsomagja, a WordPerfect Office 11

[CNET] Mától kapható a Corel új irodai szoftvercsomagja, a WordPerfect Office 11. A Corel szerint a WordPerfect Office 11 komoly kihívója lehet a Microsoft Office-nak, azonban az elemzők nem osztják ezt a véleményt.

[CNET] Mától kapható a Corel új irodai szoftvercsomagja, a WordPerfect Office 11. A Corel szerint a WordPerfect Office 11 komoly kihívója lehet a Microsoft Office-nak, azonban az elemzők nem osztják ezt a véleményt.

A Corel új szoftvercsomagja a WordPerfect szövegszerkesztőt, a Presentations bemutatókészítőt, valamint a Quattro táblázatkezelőt tartalmazza. A WordPerfect Office 11 számos XML-alapú funkciót tartalmaz annak érdekében, hogy az alkalmazások könnyebben együtt tudjanak működni más szoftverekkel.

A gyártó szerint a WordPerfect Office 11 elsősorban azok körében lehet sikeres, akik már korábban is a Corel irodai szoftvercsomagját használták, azonban Greg Wood szóvivő szerint arra számítanak, hogy egyre több otthoni és kisvállalati felhasználó is megkedveli azt, ugyanis nemrégiben több számítógépgyártó is úgy határozott, hogy a Microsoft Office helyett a Corel szoftvercsomagját telepíti konfigurációira.

A szoftvergyártó szerint a WordPerfect Office 11 a vállalati piacon is alternatíva lehet a Microsoft Office felhaszálók számára, akiknek lényegesen megemelkedett licencdíjakkal kell szembenézniük. A WordPerfect egyszerűsített licenckostrukcióval kerül forgalomba, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az alkalmazásokat akár több gépre -- például az asztali gépükre és a notebookjukra -- is feltelepítsék.

Elemzők szerint azonban azok a vállalatok, amelyek túl magasnak találják a Microsoft licendíjakat, inkább a nyílt forrású megoldások, például az OpenOffice felé fognak fordulni. "Az egyik véglet a Microsoft, a másik véglet a szabad szoftver, de középen nincs túl sok lehetőség" -- mondta Jonathan Eunice, az Illuminata elemzője. "Aligha lesznek olyan nagyvállalatok, amelyek a Microsoft Office-ról a WordPerfectre térnek át."

A WordPerfect Office 11 standard változata 299 dollárba kerül, a korábbi verzióról frissítő felhasználóknak 149 dollárt kell fizetni. A Paradox adatbáziskezelőt is tartalmazó Professional verzió csak nagyvállalati licenckonstrukcióban érhető el, illetve tanárok és diákok számára 100 dollárért kínálja azt a Corel. A WordPerfect Office 11 próbaváltozata ingyenesen letölthető a cég honlapjáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról