Szerző: Barna József

2003. április 11. 16:25

Puskás Tivadar-díjat kapott az Ericsson Magyarország kutatási igazgatója

2003. április 9-én a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Dr. Dibuz Saroltának, az Ericsson Magyarország kutatási igazgatójának ítélte a Puskás Tivadar-díjat. A HTE a Puskás Tivadar-díj átadásával Dibuz Sarolta évtizedes, a telekommunikáció és információs technológia fejlesztésében végzett kiemelkedő tevékenységét díjazta. A HTE e díj odaítélésével Dibuz kutatás terén elért kimagasló eredményeit és a felsőfokú és doktorandusz-képzésben nyújtott segítségét is elismerte.

[HWSW] 2003. április 9-én a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Dr. Dibuz Saroltának, az Ericsson Magyarország kutatási igazgatójának ítélte a Puskás Tivadar-díjat. A HTE a Puskás Tivadar-díj átadásával Dibuz Sarolta évtizedes, a telekommunikáció és információs technológia fejlesztésében végzett kiemelkedő tevékenységét díjazta. A HTE e díj odaítélésével Dibuz kutatás terén elért kimagasló eredményeit és a felsőfokú és doktorandusz-képzésben nyújtott segítségét is elismerte.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület a Puskás Tivadar emlékére alapított díjat első ízben 1960-ban ítélte oda. Az egyesület célul tűzte ki az általános elektronika, ezen belül a híradástechnika, a távközlés és az informatika fejlesztése terén kimagasló érdemeket szerzett kutatók, mérnökök kitüntetését. A Puskás Tivadar-díjat évenként adják ki az arra érdemes legfeljebb 7 személy részére.

Dr. Dibuz Sarolta 1997 óta az ERICSSON Magyarország Kft. kutatás-fejlesztési ágazatánál dolgozik. 2002-ig a konformancia- és szoftver-teszt kutatólaboratórium vezetője, mely laboratórium része a nemzetközi Ericsson kutatási szervezetének. Fő kutatási területe a mobil- és internet-alapú rendszerek konformancia- és teljesítmény-vizsgálata, protokollok és a tesztelés formális leírási módszerei (SDL, TTCN, ASN.1), tesztelő eszközök fejlesztése és alkalmazása különböző távközlési rendszerekben.

Jelenleg az Ericsson Magyarország Kft. kutatás-fejlesztési ágazatán a tesztelés és integrációs verifikálás részleg igazgatója. Feladata az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztési ágazatán kifejlesztett szoftverek tesztelési folyamatainak minél nagyobb mértékű automatizálása. A tesztelés és integrációs verifikálás részleg az Ericsson tesztelési tudásközpontja, amely megoldásokat dolgoz ki az Ericsson más fejlesztő központjaiban készülő termékek teszteléséhez is.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Telematikai Tanszékén részmunkaidőben tudományos főmunkatársként dolgozik, 5 doktorandusz hallgató témavezetését végzi. Az MTA Távközlési Rendszerek Bizottságának titkára, és hazánk képviselője az IFIP Networking Technikai Bizottságában (International Federation on Information Processing, TC6).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról