Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 10. 15:44

Matáv - Fornax közös siker: díjnyertes magyar informatikai fejlesztés

A Fornax Rt. nyerte el a 2003 Global Excellence in Workflow pályázat ezüst díját a Matávnálműködő innovatív, kiemelkedő színvonalú munkafolyamat-irányító (WFMS) rendszerével. A munkafolyamat-irányítási iparág világszerte legnevesebb

[HWSW] A Fornax Rt. nyerte el a "2003 Global Excellence in Workflow" pályázat ezüst díját a Matávnálműködő innovatív, kiemelkedő színvonalú munkafolyamat-irányító (WFMS) rendszerével. A munkafolyamat-irányítási iparág világszerte legnevesebb szervezetei, a Workflow Management Coalition (WfMC), a Giga Information Group és a Workflow and Reengineering International Association (WARIA) által meghirdetett díjakat április 8-án adták át New Yorkban.

A Fornax munkafolyamat-irányító rendszere vezérli a Matáv valamennyi cégen belüli, illetve az alvállalkozók felé irányuló műszaki folyamatát, így közel ötezer alkalmazott napi munkáját támogatja. A rendszer integrált egységként kezeli a folyamatvezérlést és a munkaerő-irányítást, és mindkét területen kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt. A vállalati folyamatok felső szintű irányítását és a feladatok végrehajtásának legapróbb részleteit egyaránt teljes körűen támogatja a rendszer.

A díjazott rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy kifejezetten a távközlési iparág számára készült, így a nemzetközi sikerhez nagyban hozzájárultak olyan speciális szolgáltatások, mint például a különböző alkalmazásokkal (számlázási rendszerrel, műszaki nyilvántartásokkal, hálózatfelügyelettel stb.) létrehozott interfészek, a mobil kapcsolattal működő hordozható terminálok vagy a távközlési szolgáltatások grafikus tervezését lehetővé tevő szolgáltatástervező modul.

A Fornax díjnyertes rendszerét a Deutsche Telekom AG horvátországi leányvállalatánál, a Hrvatski Telekomnál is alkalmazzák.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról