Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 10. 12:00

A Windows CE operációs rendszerre épülő berendezések eladásai hamarosan felülmúlják a Windows-alapú PC-két

A Windows CE operációs rendszert futtató készülékek eladásai 2008-ra már megelőzik a Windowst futtató személyi számítógépekét -- áll az eTForecasts nemrégiben nyilvánosságra hozott előrejelzésében.

A Windows CE operációs rendszert futtató készülékek eladásai 2008-ra már megelőzik a Windowst futtató személyi számítógépekét -- áll az eTForecasts nemrégiben nyilvánosságra hozott előrejelzésében.

Az amerikai piackutató cég azt állítja, hogy 2008-ban világszerte 200-220 milió Windows CE-alapú eszköz talál gazdára, miközben 190-200 millió Windows-alapú PC-t adnak el. 2010-re már 300-340 millió Windows CE készülék értékesítését várja az eTForecasts, miközben a Windows-alapú PC-k eladásait 215-225 millió darabra becsüli.

"A Microsoft rendkívül sokat profitál majd a mikroprocesszorok és beágyazott szoftverek megjelenéséből a legkülönbözöbb készülékekben" -- mondta Dr. Egil Juliussen, az eTForecasts elnöke. "Nem az a kérdés, hogy ez megtörténik-e, hanem hogy az egyes készülék-típusok esetében mikor következik be."

A piackutató vállalat szerint a Windows CE, lletve "leszármazottai" nem csak tenyérgépekben és mobiltelefonokban aratnak majd nagy sikert, hanem számos szórakoztatóelektronikai termékben, információs berendezésben és az autóiparban is.

Az eTForecasts azt várja, hogy a beágyazott operációs rendszerek piacán a legélesebb küzdelmet a Windows CE és a Linux vívja majd az elsőségért, azonban a Palm OS és a Symbian OS továbbra is jelentős szereplők maradnak a piacon. Ezalól egyetlen kivéltelt a tenyérgépek jelentik, ahol a Windows CE legnagyobb vetélytársa továbbra is a Palm OS és a Symbian OS lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról