Szerző: Barna József

2003. április 10. 09:29

IBM Tivoli: automata önvezérlő tárolószoftverek

[Mmd] Az IBM ma teljes szoftverkínálatát kibővítő újabb önvezérlő funkciókat mutatott be, amelynek célja, hogy segítségével az ügyfelek képesek legyenek megfelelni folyamatosan bővülő tárolási igényeiknek, miközben biztosítják az egyes feladatok szempontjából kritikus adatvédelmet is.

[Mmd] Az IBM ma teljes szoftverkínálatát kibővítő újabb önvezérlő funkciókat mutatott be, amelynek célja, hogy segítségével az ügyfelek képesek legyenek megfelelni folyamatosan bővülő tárolási igényeiknek, miközben biztosítják az egyes feladatok szempontjából kritikus adatvédelmet is.

A kiegészítő intelligens technológia a Tivoli tároláskezelő termékeinek palettáját bővíti, többek között a SAN-kezelővel, a tároláskapacitás-kezelővel és az adatvédelmi szoftverekkel, amelynek eredményeként hatékonyabb tárolókapacitás-kezelés és általános tárolási költségcsökkenés áll rendelkezésre.

"Egy proaktív, önvezérlő tároláskezelő programról van szó, amely jól együttműködik a rendszerirányító szoftverekkel és az ügyfeleinknek átfogó képet nyújt saját számítástechnikai környezetükről, valamint leegyszerűsíti az adminisztrációt" -- nyilatkozta Laura Sanders, az IBM Tivoli alelnöke. "Valóra váltjuk az autonóm tárolókapacitás-kezeléssel, biztonsági másolatokkal és adatmentéssel kapcsolatos terveinket, lehetővé téve a különböző feladatok szempontjából kritikus üzleti igényeknek megfelelő forrás-helyreállítást."

Az IBM Tivoli három termékét bővíti kiegészítő önvezérlő lehetőségekkel: az IBM Tivoli Storage Resource Managert, az IBM Tivoli Storage Managert és az IBM Tivoli Storage Area Network Managert.

A Tivoli Storage Area Network Manager 1.2 a vállalatok heterogén tárolási környezetét felügyeli és kezeli. A termék új, vállalati szintű skálázhatóságot kínál, valamint szabványalapú eszközfelismerő és célszerű elrendezési képessége, továbbá a SAN kezelés-felügyelet funkciója révén egyszerűsíti a SAN kezelését. A szoftver képes a körzeti tárolóhálózat állapotának önálló megfigyelésére.

A Tivoli Storage Resource Manager 1.2 által kínált új kapacitások a szükség szerinti tárolókapacitás automatikus rendelkezésre bocsátásán keresztül biztosítják az alkalmazások hozzáférhetőségét. A fájlrendszerek helyigénye ily módon biztosíthatóvá válik. Ez az önállóság csökkenti az adminisztrációs terheket és lehetővé teszi, hogy a technikai személyzet magasabb rendű feladatokra összpontosíthasson.

Az IBM Tivoli Storage Manager 5.2 az IBM Tivoli adatvédelmi tárolószoftvereinek zászlóshajója, amely az egész hálózatra kiterjedő megoldást kínál a tároláskezelésre és adatvédelemre egyaránt. Magas szintű adatvédelmet nyújt kevesebb adatmozgással, valamint alacsonyabb szalag- és sávszélesség-igénye révén egyszerűbbé teszi a tárolás adminisztrációját.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról