:

Szerző: Barna József

2003. április 8. 15:13

GeForce FX vízhűtéssel a Gainwardtól

A kevés esztétikai érzékkel, ámde annál több válogatott NVIDIA-chippel megáldott tajvani Gainward ma bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a következő generációs Gainward FX PowerPack! videokártyákkal használható vízhűtéses rendszereinek szállítását. A vállalat állítása szerint a speciális hűtő alkalmazásával további értékes megahertzek csikarhatók ki a grafikus processzorból.

[HWSW] A kevés esztétikai érzékkel, ámde annál több válogatott NVIDIA-chippel megáldott tajvani Gainward ma bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a következő generációs Gainward FX PowerPack! videokártyákkal használható vízhűtéses rendszereinek szállítását. A vállalat állítása szerint a speciális hűtő alkalmazásával további értékes megahertzek csikarhatók ki a grafikus processzorból.

A Gainward CoolFX technológia vélhetően annak a hűtőrendszernek az elnevezése, melyet a vállalat még január végén jelentett be. Az akkori közlemény azt sugallta, hogy a Gainward GeForce FX chipes videokártyáin ezt a megoldást találhatjuk majd, azonban a cég hagyományos, ventilátoros hűtővel hozta forgalomba videokártyáit.


PowerPack! Ultra/1000Plus Golden Sample léghűtéssel

A most bejelentett CoolFX vízhűtés önállóan lesz megvásárolható, és a közlemény szerint kizárólag a Gainward FX PowerPack! videokártyákkal használható (ami azonban valószínűtlen, minthogy gyakorlatilag minden GeForce FX chipes kártya azonos nyákra épül). A rendszer hűti a grafikus processzort és a memóriamodulokat is, és a vállalat közleménye szerint képes közel környezeti hőmérsékleten tartani a forrófejű alkatrészeket.

A Gainward a CeBIT-en mutatta be a CoolFX technológiát. A közönség ott egy 580 MHz-re húzott Gainward FX PowerPack! Model Ultra/1000 Plus "Golden Sample" kártyát láthatott kiállítva. A hűtőrendszer májustól lesz megvásárolható, igen borsos, 200 eurós fogyasztói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.