Szerző: zsozso

2000. május 11. 13:17

Védjük meg a HP CD írókat.

Hali,
a napokban csatlakoztam olvasotaborotokhoz 1 rovid idore. A HP-s cd irokrol tett halalos iteletekhez akarok par szot szolni. Sajnos nalunk bevett gyakorlat a hazai kinalatbol kiindulva alkotni velemenyt, bar talan jelen esetben igaz a mondas miszerint szegeny ember vizzel foz. Nekem van szerencsem mas orszagok arukinalataval osszehasonlitani az itteni piaci helyzetet, es ez alapjan mondhatom, minden orszagban van 1fajta kinalat, mely bizonyos gyartokra ill. ezek termekeire korlatozodik. Jo esetben ez boseges, rossz esetben Magyarorszag. Nem leszolni akarom az itthoni piacot, csak probalom megerteni. Termeszetesen pl. Nemetorszagban is vannak hianyossagok, lyukak a kinalatban, sot sok esetben elfogultsag a jellemzo, adott gyartot preferaljak uton utfelen, uez Ausztria, de a kinalat minosege magasan a mienk folott all. Vettem tavaly 1 HP irot Ausztriaban, kaptam melle 1 valag szoftvert /uez nalunk ezek nelkul kaphato/ es nagyon elegedett vagyok vele. Mivel csak archivalok es nem "uzleti" celra hasznalom, termeszetes, hogy nem napi 10-20 cd-rol van szo, ezert nem hasznalodik annyira, de ugy erzem nagyon megerte az arat. Stabil, gyors es eddig meg nem rontott el 1 lemezt sem. A modokam lenyegere terve, ha most kellene valasztanom ismet a HP mellett maradnek, hiaba Plextor es tarsai /bar nem allitom, hogy a HP az isten.../ viszont en nem az eszi vagy nem eszi elven vasaroltam. Igaz ugyan, hogy a legtobb ceg rendelesre beszerzi az ohajtott termekek nagy hanyadat, de sajna videki uzletekben a raktarkeszlet=0. Van az a par fajta amit a szaklapok dicsoitenek es kifujt. Ha valami normalis, tolunk nyugatra tomegcikk, am itthon csodanak szamito termeket kersz,tuti, hogy csak kakukkolnak. Az en meglatasom szerint nem eleg ha a termek jo minoseg, fontos a szerviz, a garancia ervenyesitesenek lehetosege, az elado ratermettsege es sorolhatnam. A HP a nyugati orszagokban NAGYON jo nev pont az elobb soroltak miatt, sajnos nalunk nem annyira.
DDT kerdesere a megoldas: a talca aljan levo cimken olvashato le a tipus szama, ez a HP oldalan konnyen azonosithato.
Udv
Cairo


Elgondolkodtató, amit írsz. Filozófia és szociológiai mélységekbe vezet, ha az ember rendesen elmorfondírozik rajta.

A magyar piacról csak annyit - és ezzel értekelem a nyugati választék közti különbséget -, hogy "olyan a kutya, mint a gazdája". Ez egy nagyon csúnya kijelentés ránk, vásárlókra nézve, de mindjárt megvilágítom, hogy e közmondás nagyon szemléletesen tükrözi a magyar valóságot.

A magyar vásárlók döntő többségének még mindig egyetlen választási szempontja van vásárláskor: minél olcsóbb legyen. Ez az árverseny a kultúrált üzleteket a legtöbb esetben megfojtja, illetve a 'köznép' nem ismeri ezeket a helyeket. Pedig, igenis van, ahol választék is van.
A másik dolog: mig Cultureland-ban nem szokás - vagy egyenesen tilos, ahogy egyébként nálunk is, csak szemet húny felette mindenki - OEM cuccot forgalmazni végfelhasználónak, addig Magyarországon ezt a vásárlói szokások kikényszerítik a 'köznép' által ismert 'Computerworld'-ökből, egyszerűen azért, mert nem hajlandók megfizetni a doboz és -- CD író esetében a software árát --, és az árverseny győz.
Tapasztalatból tudom, hogy a vásárlók 90%-a software nélküli írót vesz és 95%-a nem fogadja meg az eladó tanácsát, miszerint a külső ház fél éven belül kifizetődik a sokkal kesebben elrontott lemez miatt.
Becsülöm, hogy kiálltál a HP által gyártott CD írók mellett -- 'bár nem állítod, hogy a HP az Isten' --, de továbbra is hangsúlyozom: ilyen nem is létezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról