:

Szerző: Barna József

2003. április 7. 13:37

GeForce FX chipes videokártyák az XFX-től

A videokártyák és alaplapok piacán új szereplőnek számító XFX ma bejelentette, hogy megkezdte az NVIDIA GeForce FX grafikus processzoraira épülő első termékeinek forgalmazását. A belépő szintű XFX GeForce FX 5200 a mai naptól megvásárolható, míg a gyorsabb modellek egy hónapon belül kerülnek piacra.

[HWSW] A videokártyák és alaplapok piacán új szereplőnek számító XFX ma bejelentette, hogy megkezdte az NVIDIA GeForce FX grafikus processzoraira épülő első termékeinek forgalmazását. A belépő szintű XFX GeForce FX 5200 a mai naptól megvásárolható, míg a gyorsabb modellek egy hónapon belül kerülnek piacra.

Az XFX a hongkongi PINE Group egyik új divíziója, amely tavaly alakult, és kifejezetten a játékosok igényeit szem előtt tartó videokártyákat és alaplapokat gyárt és forgalmaz. A vállalat már korábban bejelentett GeForce FX alapú termékeit, melyek forgalmazását az XFX GeForce FX 5200 piacra dobásával kezdte meg.

A belépő szintű DirectX 9-gyorsító a korábban NV34 néven ismert chipet hasznosítja, amely 0,15 mikronos technológiával készül, és nem támogatja a többi GeForce FX lapkában megtalálható IntelliSample technológiát. A kártyán a grafikus mag és a 128 Mbyte DDR memória az ajánlásnak megfelelően 250, illetve 200 MHz-en fut. A gyártó egy DVI-VGA átalakítót, egy S-video kábelt és a Powerdirector szoftvert mellékeli a termékhez.

Az XFX közleménye szerint a gyorsabb modellek, így az XFX GeForce FX 5200 Ultra és az XFX GeForce FX 5600 (Ultra) is hamarosan megjelenik, legkésőbb április végén vagy május elején.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.