:

Szerző: roberto

2003. április 6. 20:19

Április végétől kapható a SuSE Linux 8.2 magyar kiadása

[SuSE Magyarország] Április végétől

[SuSE Magyarország] Április végétől kapható a nagy- és kiskereskedelemben a SuSE Linux 8.2 Professional magyar kiadása. Az új verzióban nemcsak a KDE 3.1 grafikus felület kapott új külsőt, hanem a teljes disztribúció is. A SuSE Linux 8.2 az új megjelenés mellett új funkciókkal is bővült. Ilyen nóvum például, hogy a KOrganizer határidőnapló már le tudja kérdezni a Microsoft Exchange 2000 szerverek adatait, a Konqueror webböngésző pedig több weblapot tud megnyitni egy ablakon belül.

A KDE 3.1 mellett természetesen a GNOME 2.2 grafikus munkakörnyezet is része a csomagnak, amely többek között a HBCI banki szabványt támogató GNU Cash pénzügyi nyilvántartó alkalmazást is tartalmazza. A SuSE által optimalizált OpenOffice.org 1.0.2 segítségével még gyorsabban megy az irodai munka, természetesen magyar nyelven, helyesírásellenőrzővel. Az irodai programcsomag felhasználói telepítése teljesen automatikusan történik.

Az OpenOffice.org gyorsindítónak köszönhetően a program indításakor eddig tapasztalt várakozási idő is már a múlté. Azok számára, akik gyakran foglalkoznak adatbáziskezeléssel, a Knoda grafikus adatbázis-kezelő nyújt segítséget a mindennapi munkában. Bővült a rendszer multimédiás tudása is: a friss csomagnak része a MainActor videoszerkesztő program és az Audacity hangszerkesztő alkalmazás.

A rendszer a Linux 2.4.20-as kiadására épül, az alapértelmezett fordító a GCC 3.3 előzetes kiadása, a grafikus alapokat pedig az XFree86 4.3-as verziója biztosítja. A termék 5 db CD-t , 2 DVD-t, több mint 1200 oldalnyi magyar nyelvű nyomtatott dokumentációt, valamint 90 napos, telefonon és e-mailben igénybe vehető telepítési terméktámogatást tartalmaz; ajánlott végfelhasználói ára bruttó 24900 Ft.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.