Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Hynix chipekre kiszabott importvám miatt csökkenhetnek a DRAM-árak

Bodnár Ádám, 2003. április 03. 14:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyes szakértők szerint a Hynix Semiconductort sújtó 57 százalékos importvám miatt az Egyesült Államokban növekedhet, a világ többi részén azonban csökkenhet a DRAM-chipek ára.

hirdetés
Egyes szakértők szerint a Hynix Semiconductort sújtó 57 százalékos importvám miatt az Egyesült Államokban növekedhet, a világ többi részén azonban csökkenhet a DRAM-chipek ára.

Mint ismeretes, az amerikai kereskedelmi minisztérium úgy találta, hogy a Hynix illegális állami segélyek révén tudott versenyben maradni a kiéleződő memóriapiacon, és ezért a vállalat termékeire 57,37 százalékos kiegyenlítő vámot szabott ki. Elemzők szerint emiatt átmenetileg emelkedhet a DRAM chipek ára az USA-ban, azonban a Hynix gyakorlatilag kiszorul erről a piacról és termékeinek jelentős részét máshol kell értékesítse, ami számos piacon túlkínálatot és az árak csökkenését fogja eredményezni.

Noha a Hynix rendelkezik egy amerikai chipgyártó üzemmel, ennek kapacitása nem elegenő az összes amerikai megrendelés kielégítésére, ezért a Hynix ügyfelei más gyártókhoz fognak fordulni, ami rövid áremelkedést eredményezhet -- véli Soo-Kyoum Kim, az IDC koreai szakértője. Sherry Garber, a Semico Research elemzője szerint a memóriagyártók most könnyedén megszerezhetik a Hynix amerikai piacának jelentős részét.

Amint arról már beszámoltunk, a dél-koreai kormány túlzónak tartja az amerikai kereskedelmi minisztérium által a Hynix Semiconductor termékeire kiszabott importvám mértékét, és meg kívánja támadni a döntést. Amennyiben az USA június 31i végleges határozatában is kitart a több mint 57 százalékos vám mellett, Szöul a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) elé viszi az ügyet.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.