Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Serial ATA-vezérlő lapkák az ALi-tól

Barna József, 2003. április 02. 17:13
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az ALi Corporation ma jelentette be, hogy megkezdte M5281 és M5283 típusjelű Serial ATA-vezérlőinek forgalmazását. Az új chipek önálló megoldások, így bővítőkártyákon vagy az e funkcióval nem rendelkező south bridge lapkát használó alaplapokon alkalmazhatóak.

hirdetés
[HWSW] Az ALi Corporation ma jelentette be, hogy megkezdte M5281 és M5283 típusjelű Serial ATA-vezérlőinek forgalmazását. Az új chipek önálló megoldások, így bővítőkártyákon vagy az e funkcióval nem rendelkező south bridge lapkát használó alaplapokon alkalmazhatóak.

A PCI és Card Bus specifikációval kompatibilis M5281 kétcsatornás Serial ATA- és kétcsatornás párhuzamos ATA-vezérlővel rendelkezik. A kompaktabb M5283 mindössze annyiban különbözik e modelltől, hogy csupán egycsatornás, két meghajtó kezelésére képes párhuzamos ATA-vezérlővel látták el. Mindkét termék azonnal megvásárolható a gyártótól.

Az ALi várhatóan hamarosan bejelenti M1565 jelölésű south bridge lapkáját is, amely integrálva tartalmazza a Serial ATA-vezérlőt. Ez a chip a várakozások szerint képes az USB 2.0 perifériák és SD/MS memóriakártyák kezelésére, valamint rendelkezik hálózati és vezeték nélküli hálózati (801.11b) vezérlővel is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!