Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A Microsoft újabb támadást intéz a szabad szoftverek ellen*

Bodnár Ádám, 2003. április 01. 16:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Korábban már megszokhattunk, hogy a Microsoft számos, olykor nem éppen szalonképes módszert vet be a szabad szoftverek visszaszorítása érdekében, azonban a mai bejelentés alighanem mindenkit meglepett.

hirdetés
Korábban már megszokhattunk, hogy a Microsoft számos, olykor nem éppen szalonképes módszert vet be a szabad szoftverek visszaszorítása érdekében, azonban a mai bejelentés alighanem mindenkit meglepett.

A redmondi szoftvergyártó ugyanis közölte, hogy egy nagyszabású akció keretében a felhasználóknál üzemelő Linux szoftvereket jogtiszta, dobozos Windows XP operációs rendszerre cseréli le. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a felhasználók hitelt érdemlően bizonyítani tudják, hogy gépükön Linux operációs rendszer fut. Természetesen a kiszolgálók tulajdonosai már a Windows Server 2003 operációs rendszer telepítőkészletekért jelentkezhetnek a Microsoftnál.

Ugyanezen akció keretein belül a Sun StarOffice és OpenOffice irodai szoftvercsomagokat Office XP Professional változatra cseréli le a Microsoft, illetve a programcsomaghoz egy kupont is mellékel, amelynek bemutatása mellett jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a nyáron debütáló vadonatúj irodai programcsomag, az Office System 2003.

* Szeretnénk emlékeztetni a kedves olvasót, hogy ma április elseje van. Amennyiben észrevétele, megjegyzése van a hírrel kapcsolatban, forduljon közvetlenül a szerzőhöz.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!