:

Szerző: roberto

2003. április 1. 11:39

Az NVIDIA egyszerűbben telepíthető drivereket adott ki Linuxra

Az NVIDIA tegnap adta ki újabb linuxos

Az NVIDIA tegnap adta ki újabb linuxos meghajtóprogram-csomagját, amely a cég szándékai szerint jelentősen leegyszerűsíti a grafikus kártyák programjainak telepítését. Korábban a driverek a különböző Linux-változatok, illetve azon belül is a különböző verziók szerint voltak letölthetőek, ráadásul a felhasználónak ismernie kellett még az operációs rendszer által használt egyes komponensek pontos verziószámait is.

Az új drivercsomag egységes, és az első hírek szerint többé-kevésbé disztribúciófüggetlen. A szoftver a letöltés után megvizsgálja a rendszer alkotóelemeit, és automatikusan a megfelelő programot telepíti. A friss, 1.0-4349 verziószámú, körülbelül 6MB-os csomag a download.nvidia.com-ról tölthető le, és közlemény szerint már támogatja a Red Hat Linux 9-es és a Mandrake Linux 9.1-es verzióját is.

Ugyanakkor az NVIDIA a SuSE Linux (7.3-8.1) felhasználóit, valamint a United Linux 1.0-ra épülő disztribúciók felhasználóit arra kéri, hogy továbbra is az FTP-szerverükön elérhető RPM formátumú fájlokat használják a meghajtók telepítéséhez, ha el szeretnék kerülni a SaX2 beállítóprogram használata közben fellépő esetleges problémákat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.