Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Hivatalosan is gyorsabb Celeronok

Barna József, 2003. április 01. 09:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel tegnap hivatalosan is bejelentette új Celeron processzorait, melyek a premier biztos előszeleként a hétvégén már feltűntek a japán üzletek polcain. A jelenleg leggyorsabb modellek 2,3 és 2,4 GHz-en üzemelnek.

[HWSW] Az Intel tegnap hivatalosan is bejelentette új Celeron processzorait, melyek a premier biztos előszeleként a hétvégén már feltűntek a japán üzletek polcain. A jelenleg leggyorsabb modellek 2,3 és 2,4 GHz-en üzemelnek.

A Pentium 4 alapjául is szolgáló NetBurst mikroarchitektúrára épülő Celeron processzorok 128 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak, 400 MHz-es rendszerbuszt használnak és Socket478 foglalatba illeszkednek. A két új modell -- mint ahogy a 2 GHz-es és annál nagyobb órajelű változatok mindegyike -- 0,13 mikronos csíkszélességgel készül. A 2,3 és 2,4 GHz-es változat listaára 1000 darabos közvetlen megrendelés esetén 117, illetve 127 dollár.

Az Intel már hosszú ideje nem frissítette Celeron processzorokra vonatkozó útitervét, így jelenleg nem tudni, hogy a jelenlegi, második negyedév során várható-e új modell e kategóriában. Bizonyosnak tekinthető ugyanakkor, hogy a vállalat májusban mutatja be 3,2 GHz-es Pentium 4 processzorát, amely már 800 MHz-es rendszerbusszal működik és támogatja a Hyper-Threading technológiát. Emellett a cég 2,4 GHz-es, 2,6 GHz-es, 2,8 GHz-es és 3 GHz-es Pentium 4 chipeket is bemutat, amelyek a 3,2 GHz-eshez hasonlóan 800 MHz-es front side buszt használnak és szintén képesek több programszál párhuzamos futtatására.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.