Szerző: Ady Krisztián

2003. március 18. 15:51

Symbian alapokra épül a Motorola következő okostelefonja

[infoSync] Korábban arról folytak találgatások, hogy a Motorola A760-as modelljét követő okostelefon is Linux operációs rendszerre épül-e, vagy az új készülék a Symbian operációs rendszerét használja. A hagyományokhoz híven a kérdésre a Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) honlapján találhatjuk meg a választ, mely a napokban hozta nyilvánosságra a Motorola A920-as készülék adatait.

[infoSync] Korábban arról folytak találgatások, hogy a Motorola A760-as modelljét követő okostelefon is Linux operációs rendszerre épül-e, vagy az új készülék a Symbian operációs rendszerét használja. A "hagyományokhoz híven" a kérdésre a Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) honlapján találhatjuk meg a választ, mely a napokban hozta nyilvánosságra a Motorola A920-as készülék adatait.

A Szövetségi Hírközlési Bizottság által napokban jóváhagyott Motorola A920 mobilkészülék háromsávos, GSM/GPRS/UMTS technológiákat is támogat és a Symbian operációs rendszeren futtatja az UIQ platformot; ez a megoldás már ismerős lehet a Sony Ericsson P800 készülékéből. Az FCC honlapján található információk szerint a Motorola elsőként a harmadik generációs szolgáltató Three (3) számára szállítja ezt a mobilkészüléket.


Motorola A920

Az A920 kommunikátor beépített digitális kamerával rendelkezik, mely rövid videók rögzítésére is képes. Ebből sejthető, hogy az A920 segítségével videohívás is bonyolítható, valamint streamelt audió és videó lejátszására is alkalmas.

A készülék GPS helymeghatározó szolgáltatásokat is támogat, bár erről a honlap nem tartalmaz részletesebb adatokat. A beépített vagy letöltött játékok két darab, kifejezetten játékok számára dedikált gomb segítségével nyújthatnak nagyobb játékélményt.

A Motorola A920 természetesen SMS és MMS üzeneteket is támogat, kézirás- és hangfelismerő funkció is található benne. A Sony Ericsson P800-hoz hasonlóan az A920 is bővíthető memóriakártyával, igaz ez utóbbi a Memory Stick Duo helyett Secure Digital memóriakártyát fogad. A készülék az USB vagy Bluetooth felületen keresztül szinkronizálható PC-nkkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról