Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 11. 15:11

Új vállalatirányítási szakkönyv az SAP-tól

A vállalatokat és azok ellátási láncát érintő kérdésekkel kapcsolatos

A vállalatokat és azok ellátási láncát érintő kérdésekkel kapcsolatos szakmai párbeszéd ösztönzése mellett elkötelezett SAP AG bemutatta "Adapt or Die" címet viselő, új vállalatirányítási szakkönyvét. A mű arra keres választ, miként segítheti hozzá az adaptív üzleti működés alapelveinek alkalmazása a vállalatokat gazdasági teljesítményük javításához.

Az új könyv szerzője Claus Heinrich, az SAP igazgatótanácsának tagja, aki kiemelt szerepet játszott a vállalat ellátásilánc-kezelő megoldások globális piacán birtokolt első helyének megszerzésében. A könyv bemutatására az Illinois állambeli Chicagóban, a március 3. és 6. között megrendezett National Manufacturing Week szakkonferencia keretében került sor.

Az "Adapt or Die" leírja, miként segíthetik elő az adaptív vállalati hálózatok az üzleti sikert a XXI. században. Az adaptív hálózatok kialakításához a gazdaság szereplőinek az adaptív ellátásilánc-hálózatok koncepciója alapján kell továbbfejleszteniük jelenlegi vállalatirányítási gyakorlatukat. Az SAP először a floridai Orlandóban megtartott 2001. évi SAPPHIRE nemzetközi ügyfélkonferenciáján számolt be az adaptív ellátásilánc-hálózatokkal kapcsolatos stratégiájáról.

Az adaptív ellátásilánc-hálózat kiépítéséhez át kell térni az egyes vállalatokon belüli koncentrált, központosított lineáris ellátási láncokról az ellátási lánchoz tartozó partnerek virtuális hálózatát támogató, osztott ellátási láncra. Az adaptív hálózatokban egyszerűbb nyomon követni a fontos adatokat, így a vállalat rugalmasabban reagálhat a napjaink gazdasági környezetére jellemző, gyors ütemű változásokra. Az adaptív ellátásilánc-kezelő hálózat olyan egyenrangú partnerek hálózata, amelyek gyors reagálókészségük révén valós időben képesek kielégíteni ügyfeleik szükségleteit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról