Szerző: Barna József

2003. február 28. 13:16

A Palm megválik alkalmazottainak 19 százalékától

[CNET] A Palm tegnap megerősítette, hogy a ma véget érő harmadik pénzügyi negyedév során körülbelül 200 alkalmazottját bocsátotta el. A dolgozók nagy része a Palm OS operációs rendszer fejlesztéséért és licenceléséért felelős PalmSource részlegtől távozott.

[CNET] A Palm tegnap megerősítette, hogy a ma véget érő harmadik pénzügyi negyedév során körülbelül 200 alkalmazottját bocsátotta el. A dolgozók nagy része a Palm OS operációs rendszer fejlesztéséért és licenceléséért felelős PalmSource részlegtől távozott.

Az elbocsátásokat követően a Palm Solutions Group és a PalmSource összesített létszáma 900 főre csökken a tavalyi 1100 fős szintről. Amint azt a vállalat szóvivője elmondta, a piaci körülmények miatt kényszerültek megválni a dolgozóktól, akiknek közel fele csütörtökön már nem állt munkába. Az elbocsátott alkalmazottak háromhónapnyi végkielégítést kapnak.

A Dataquest piackutató vállalat adatai azt mutatják, hogy a tenyérgépek globális forgalma tavaly 9,1 százalékkal 12,1 millió darabra csökkent, ami elsősorban a nagyvállalatok visszafogott kiadásainak tudható be. A jelentés szerint továbbra is a Palm áll a piac élén, azonban a vállalat forgalma 12,2 százalékkal 4,4 millió darabra csökkent tavaly.

A Palm eközben arra készül, hogy a PalmSource részlegét teljesen önálló vállalattá szervezze. Erre minden valószínűség szerint az első félév során kerül sor, amennyiben a Palm igazgatótanácsa, valamint az amerikai hatóságok is jóváhagyják a lépést. A PalmSource még a hónap elején számolt be egy 18 százalékos leépítésről, akkor azonban a vállalat nem árulta el, pontosan hány alkalmazottat érint a lépés. A szóvivő most elmondta, hogy a korábban bejelentett elbocsátás része a 19 százalékos létszámcsökkentésnek.

A november 29-én véget ért második pénzügyi negyedévben a Palm nettó nyeresége 3,5 millió dollárra, részvényenként 12 centre rúgott, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 25,2 millió dolláros, részvényenként 89 centes nettó veszteségével. Az egyszeri költségeket nem számolva a vállalat nyeresége 5,7 millió dollárt, részvényenként 19 centet tett ki.

A cég forgalma a negyedév során 264,9 millió dollár volt, ami noha 8,8 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában elért 290,6 millió dolláros forgalom, megfelel a korábbi előrejelzéseknek. A vállalat a negyedév során 1,4 millió tenyérgépet értékesített.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.