Szerző: Barna József

2003. február 26. 16:35

A Dell ambiciózus tervei

Michael Dell
Michael Dell
[CNET] A Dell Computer a költségek csökkentésével meg kívánja duplázni részesedését a PC-piacon, mondta a vállalat elnök-vezérigazgatója tegnap egy elemzői konferencián. Michael Dell egyben közölte, cége a jövő hónapban dobja piacra első nyomtatóit.

Dell a Goldman Sachs által szervezett elemzői konferencián beszélt cége terveiről. Mint közölte, márciusban kerülnek piacra a Dell márkanév alatt forgalmazott nyomtatók. A tervek szerint a hálózati nyomtatóktól az otthoni felhasználóknak szánt eszközökig a nyomtatópiac minden szegmensét lefedi majd a termékkínálat. "Nem várok drámai változást a nyomtatópiacon kialakult versenyben, de idővel a Dell számára komoly lehetőségek kínálkoznak" -- mondta a vállalatvezető.

A PC-piacon az utóbbi két évben tapasztalható visszaesés ellenére a Dell folyamatos növekedést ért el, miközben növelte részesedését. A Gartner és az IDC adatai szerint tavaly a vállalat a PC-piac 16 százalékát mondhatta magáénak, míg egy évvel korábban részesedése 13 százalék volt. A vállalat a tavalyi harmadik negyedévben átvette a vezető helyet elsőszámú riválisától, a HP-től, amely azonban a negyedik negyedév során visszaszerezte pozícióját.

Dell elmondta, hogy részben a költségek további csökkentésére alapozva a vállalat meg kívánja duplázni jelenlegi piaci részesedését. A tavalyi pénzügyi évben a cég 1,2 milliárd dollárral csökkentette költségeit, míg az idei pénzügyi évben ennek az összegnek több mint kétszeresét szeretné megtakarítani. "Valamivel 3 milliárd dollár feletti megtakarítással számolunk. Ennek egy részét a haszonrés, egy részét pedig piaci részesedésünk növelésére fordítjuk" -- közölte Dell. Amint a vállalatvezető elmondta, a Dell többnyire a megtakarítások 75 százalékát a fogyasztóknak juttatja alacsonyabb árak formájában.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról