Szerző: Vörös Péter

2003. február 24. 15:22

A Sony jelentősen növeli a digitális kamerák gyártási volumenét Kínában

[Bloomberg] A Sony tízszeresére növeli a digitális fényképezőgépek gyártási volumenét annak érdekében, hogy kielégítse a készülékek iránti keresletet Ázsia leggyorsabban növekvő piacán és csökkentse költségeit.

[Bloomberg] A Sony tízszeresére növeli a digitális fényképezőgépek gyártási volumenét annak érdekében, hogy kielégítse a készülékek iránti keresletet Ázsia leggyorsabban növekvő piacán és csökkentse költségeit.

A Sony -- a világ ötödik legnagyobb digitáliskamera-gyártója -- 500 ezerre növeli termelését az április 1-jén induló pénzügyi évben, közölte Mami Imada, a cég szóvivője, megerősítve a japán Nihon Keizai napilap értesüléseit. A kamerákat a sanghaji gyárban fogják készíteni és főként a kínai piacon fogják értékesíteni.

Hideki Wakabayashi, a Mizuho Securities elemzője szerint a globális digitálisfényképezőgép-piac az idén 40 millióra fog emelkedni a tavalyi 25 millióhoz képest. Imada szerint a kínai piacon a gyártók 1 millió kamerát fognak eladni az idén. A Sony nemrég jelentette be, hogy 211,77 millió dollárt szán a digitális fényképezőgépekben használt félvezetők termelésének növelésére.

"A digitális kamerák piaca igen gyorsan nő Kínában. A sanghaji gyár az idén képes lesz a fényképezőgépek teljes kínálatát gyártani" -- mondta Imada. "Pozitív lépésről van szó, a cég jelentősen növeli termelését" -- mondta Nishichi Omori, a UFJ Asset Management igazgatója.

A Sony a tavalyi év utolsó negyedévében 14 százalékkal növelte működési nyereségét, többek között az olyan termékek ünnepi szezonbeli forgalmának köszönhetően, mint digitális kamerák. A cég nettó nyeresége közel kétszeresére, 1,06 milliárd dollárra emelkedett a harmadik pénzügyi negyedévben.

A Sony részvényárfolyama körülbelül 4 százalékkal csökkent azóta, hogy január 29-én közzétette harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A Nikkei 225 Stock Average index 2,4 százalékkal emelkedett ebben az időszakban. Pénteken a cég részvényárfolyama 2 százalékkal 38,88 dollárra csökkent.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról