Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Jelentős veszteség SiS negyedik negyedévében

Barna József, 2003. február 14. 12:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Dow Jones] A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) ma hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit. A lapkakészleteket és grafikus processzorokat gyártó vállalat hatalmas veszteséget könyvelt el a negyedév során.

hirdetés
[Dow Jones] A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) ma hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit. A lapkakészleteket és grafikus processzorokat gyártó vállalat hatalmas veszteséget könyvelt el a negyedév során.

A SiS a negyedik negyedévben 4,89 milliárd tajvani dollár (140 millió USD) árbevételt ért el, szemben a harmadik negyedéves 4,07 milliárd tajvani dolláros forgalommal. A vállalat nettó vesztesége azonban 2,4 milliárd tajvani dollárra (69 millió USD) rúgott, ami többszörösen meghaladja a megelőző év hasonló időszakának 171,8 millió tajvani dolláros, és a korábbi negyedév 808 millió tajvani dolláros veszteségét.

A SiS vesztesége elsősorban az agresszív árversenynek és egy jelentős raktárkészlet-leírásnak köszönhető, közölték a cég vezetői. A vállalat két héttel ezelőtt kinevezett új elnöke, John Hsuan, aki egyben a UMC elnök-vezérigazgatója, elmondta: a jövőben nem vesznek részt az árháborúban csak azért, hogy piaci részesedést szerezzenek versenytáraiktól. Mint közölte: "A múltban tettünk nem megfelelő lépéseket".

A tavalyi év egészében a vállalat árbevétele 15,8 milliárd tajvani dollárra (454 millió USD) nőtt, míg vesztesége 3,4 milliárd tajvani dollárt (97,6 millió USD) tett ki. Egy évvel korábban a cég 9,98 milliárd tajvani dolláros forgalmat és 608 millió tajvani dolláros veszteséget ért el.

Amint Hsuan elmondta, a vállalat az idei évben már nyereséget vár, célkitűzése szerint 708 millió tajvani dollárt. Ennek elérésében részben a magasabb átlagos eladási árakra és a termelés hatékonyságának növelésére támaszkodik. Amint az ismert, a SiS stratégiai szövetségre lépett a UMC-vel, melynek értelmében a két vállalat megosztja a jelenleg és a jövőben használatos gyártástechnológiákkal kapcsolatos tapasztalatait és szabadalmait, illetőleg a UMC is fog gyártani lapkákat a SiS számára.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.