Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. február 14. 11:21

Előzetes letartóztatásban a Portocom vezetői

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tegnap előzetes letartóztatásba helyezte a Portocom Rt. vezetőjét és három társát. A közel egymilliárd forint értékű csempészettel vádolt Portocom-vezetők ellen évek óta folyik vám- és pénzügyőrségi vizsgálat.

[HWSW] A Pesti Központi Kerületi Bíróság tegnap előzetes letartóztatásba helyezte a Portocom Rt. vezetőjét és három társát. A közel egymilliárd forint értékű csempészettel vádolt Portocom-vezetők ellen évek óta folyik vám- és pénzügyőrségi vizsgálat.

A Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokságának közleménye szerint több hazai székhelyű gazdasági társaság notebookokat, azok alkatrészeit és egyéb számítástechnikai berendezéseket importált több éven keresztül egy off-shore vállalkozáson keresztül. Külföldi vámhatóságok megkeresése után a vámosok megállapították, hogy a vámkezelésekhez az elkövetők hamis adattartalmú számlákat nyújtottak be, melyekkel a tényleges vámérték töredékéért vámkezeltették a számítástechnikai berendezéseket.

A közel egymilliárd forint elkövetési értékű csempészet ügyében folytatott nyomozás során a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Kiemelt Ügyek Vizsgálati Osztályának munkatársai P. L.-t és három társát őrizetbe vették.

A Portocom mai közleménye szerint a feljelentés nem a részvénytársaság, hanem annak egyik beszállítója ellen érkezett, mivel a beszállító csökkentett értéken vámkezeltette azokat a noteszgép-alkatrészeket, melyeket később a Portocom megvásárolt, s beépítet az általa összeállított notebookokba. A Portocom szerint a három év alatt többször megismételt vizsgálat a mai napig nem tárt fel szabálytalanságot a részvénytársaság gazdálkodásával kapcsolatban.

A notebook-piacon egyes becslések szerint a forgalom 10-20 százalékát magáénak tudó Portocom Rt. -- közleménye szerint -- zökkenőmentesen folytatja működését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról