:

Szerző: Vörös Péter

2003. február 12. 16:38

Az AMD a tervezett ütemben csökkenti költségeit

Hector Ruiz
Hector Ruiz
Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója kedden közölte, hogy a vállalat jó úton halad afelé, hogy a második negyedév végére jelentősen csökkentse negyedéves költségeit.

A Banc of America Securities technológia konferencián Ruiz nem tért ki a cég kilátásaira, annyit azonban elmondott, hogy az AMD a terveknek megfelelően negyedévenként 100 millió dollárral csökkenti költségeit június végéig.

A december 29-én zárult negyedik pénzügyi negyedévben a cég 686 millió dolláros forgalmat ért el, ez 28 százalékos visszaesés az előző év hasonló időszakához képest, de 35 százalékos növekedés a harmadik negyedévhez viszonyítva. Ugyanakkor a negyedik pénzügyi negyedéves nettó veszteség 854 millió dollár (részvényenként 2,49 dollár) volt, többek között a jelentős egyszeri költségek miatt.

A negyedik negyedéves pro forma veszteség 235 millió dollár (részvényenként 68 cent) volt, szemben a megelőző negyedévben elért 254 millió dolláros (részvényenként 74 centes) veszteséggel. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 683 millió dolláros árbevételre és részvényenként 42 centes veszteségre számítottak.

A vállalat a negyedik negyedéves eredmények bejelentésekor közölte, hogy a várakozások szerint a jelenlegi, első pénzügyi negyedévben a forgalom szinten marad vagy enyhén emelkedik, ami elsősorban a processzorok eladásából származó bevételek növekedésének tudható majd be.

A szezonális trendek azt mutatják, hogy az első negyedévben a processzorok forgalma 5-8 százalékkal csökken, azonban az AMD a kedvező termékösszetétel miatt bizakodó. Ami pedig a nyereséges működést illeti, Ruiz januárban közölte, hogy a cég a második negyedévben tervezi a nyereségküszöb elérését.

A San Franciscóban tartott konferencián a Banc of America Securities félvezetőelemzője, Douglas Lee megjegyezte, hogy két év óta először az idén szerény fellendülés várható a félvezetőiparban: a szakember szerint az idei növekedés 10 százalékos, a 2004-es emelkedés pedig 25 százalékos lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.