Szerző: Vörös Péter

2003. február 10. 14:38

Japánban több mint 7,8 millió broadband internetelőfizető van

[NE Asia Online] Az illetékes minisztérium közlése szerint 2002 december végén már több mint 7,8 millió szélessávú internetelőfizető volt a felkelő nap országában.

[NE Asia Online] Az illetékes minisztérium közlése szerint 2002 december végén már több mint 7,8 millió szélessávú internetelőfizető volt a felkelő nap országában.

Ebben a számban benne vannak a különböző DSL, a kábel TV (CATV) és az FTTH (fiber-to-the-home, "üvegszál az otthonokba") szolgáltatások. Október végén ez a szám még csak 6,6 millió volt. Az ország lélekszáma 127 millió, ez jól mutatja, hogy még mindig jelentős a lemaradás a világelső Dél-Korea mögött.

A minisztérium már korábban közölte, hogy az xDSL szolgáltatások előfizetőszáma december végén 5.645.728 volt, ez azt jelenti, hogy decemberben körülbelül 520 ezerrel nőtt az előfizetők száma, többek között az olyan ADSL szolgáltatóknak köszönhetően, mint a Softbank BB és az NTT East.

Az FTTH szolgáltatás előfizetőinek száma 206.189 volt az év végén, ez 33.845 fős növekedést jelentett december folyamán. A kábel TV-s internetszolgáltatás előfizetői száma 1.954.000 volt december végén, ez 53 ezres előrelépést jelentett decemberben: az emelkedés meghaladta a novemberit, amikor 49 ezerrel nőtt a CATV előfizetők száma.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról