Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Csökkent az EDS nyeresége

Barna József, 2003. február 07. 10:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Richard H. Brown
Richard H. Brown
[WSJ, HWSW] Az Electronic Data Systems (EDS) tegnap hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit. A világ második legnagyobb IT-szolgáltató vállalatának negyedéves nyeresége 11 százalékkal csökkent, és a cég az idén sem számít a vállalati kiadások jelentős javulására.

Az EDS a december 31-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben 5,5 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 5 százalékos csökkenés a megelőző év hasonló időszakának 5,8 milliárd dolláros forgalmához képest. A nettó nyereség 360 millió dollárt, részvényenként 75 centet tett ki, szemben a megelőző év hasonló időszakának 405 millió dolláros, részvényenként 82 centes profitjával. Az időszakban értékesített üzletágak eredményeit nem számolva a nyereség 246 millió dollár, részvényenként 51 cent volt. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 48 centes profitot vártak.

A tavalyi pénzügyi évben a vállalat árbevétele 21,5 milliárd dollárt tett ki, ami csekély növekedést jelent a 2001-es 21,1 milliárd dollárhoz képest. Az éves nettó nyereség pedig 1,12 milliárd dollár, részvényenként 2,28 dollár volt. 2001-ben a vállalat 1,36 milliárd dolláros, részvényenként 2,81 dolláros profitot realizált.

Richard H. Brown, a vállalat vezérigazgatója a jelentés közzétételekor elmondta, hogy "erőt próbáló" a jelenlegi iparági környezet. Meglátása szerint a vállalati kiadások az idén is legfeljebb 1-5 százalék között növekednek majd, ami messze elmarad a két évvel ezelőtti kétszámjegyű százalékos emelkedéstől. "Nagyon óvatosan látjuk a 2003-as növekedést" -- tette hozzá.

Az EDS a jelenlegi, első pénzügyi negyedévre 30-35 centes részvényenkénti nyereséget jelez előre, míg az év egészére 1,8-2 dollár közötti profitot vár. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők az első negyedévre 43 centes részvényenkénti nyereséget jeleztek előre, és 2,04 dollárt az év egészére.

A vállalat tegnap a tőzsde zárása után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 53 centtel 15,71 dollárra csökkent, majd a tőzsdezárás utáni kereskedésben újabb 61 centet veszített.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.