Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 5. 11:08

Három kéziszámítógépének árát csökkentette a Palm

A Palm bejelentette, hogy jelentősen csökkenti három kéziszámítógépének árát, köztük a vállalat jelenlegi csúcsmodelljének számító Tungsten T árát is.

A Palm bejelentette, hogy jelentősen csökkenti három kéziszámítógépének árát, köztük a vállalat jelenlegi csúcsmodelljének számító Tungsten T árát is.

A Palm kéziszámítógépeket gyártó és forgalmazó Palm Solutions Group közölte, hogy azonnal hatállyal csökkenti az m130, m515 és Tungsten T modellek árát annak érdekében, hogy növelje a készülékek iránti keresletet és új vevőket toborozzon. A Palm m130 új ára 199 dollár, az m515 ára 299 dollárra csökkent, a Tungsten T pedig mától 399 dollárért kapható.

Az NPDTechworld felmérései azt mutatják, hogy a Palm m130 és m515 rendkívül kelendő volt az ünnepi szezonban, az m130 a második, az m515 pedig az ötödik legnépszerűbb kéziszámítógép volt a vásárlók körében. A Tungsten T ezzel szemben gyengén szerepelt a piacon, ennek oka az, hogy a csúcskategóriás készülék viszonylag magas áron került forgalomba.

Stephen Baker, az NPDTechworld elemzője elmondta, hogy az ünnepi szezonban megvásárolt kéziszámítógépek esetében a legfontosabb tényező az ár szokott lenni, ezért szerepelnek jól ebben az időszakban az alsó kategóriás készülékek. Az NPDTechworld adatai szerint a tavalyi negyedik negyedévben a kéziszámítógépek átlagos eladási ára 217 dollár volt, szemben az első negyedévbes 260 dollárral. A piac legnépszerűbb készüléke a 99 dolláros Palm Zire volt.

A Gartner Dataquest piackutató vállalat adatai azt mutatják, hogy a tenyérgépek globális forgalma tavaly 9,1 százalékkal 12,1 millió darabra csökkent, ami elsősorban a nagyvállalatok visszafogott kiadásainak tudható be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról