Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 4. 11:20

Növekedett a Corel vesztesége

A kanadai szoftvergyártó Corel hétfőn este, a tőzsde zárása után tette közzé negyedik negyedéves ás egész éves eredményeit. A cég vesztesége növekedett, miközben a forgalom enyhén emelkedett.

A kanadai szoftvergyártó Corel hétfőn este, a tőzsde zárása után tette közzé negyedik negyedéves ás egész éves eredményeit. A cég vesztesége növekedett, miközben a forgalom enyhén emelkedett.

A WordPerfect irodai csomagjáról és grafikus alkalmazásairól ismert Corel negyedéves nettó vesztesége 27,8 millió dollárt tett ki, szemben az előző év azonos időszakában elért 10,7 millió dollárral. A negyedéves forgalom 31,6 millió dollárról 33,5 millió dollárra emelkedett. Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával képzett pro forma veszteség 13,5 millió dollár, azaz részvényenként 15 cent volt. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők átlagosan 12 centes részvényenkénti veszteségre számítottak.

A tavalyi évben a Corel 126,7 millió dolláros forgalom mellett 96,4 millió dollár veszteséget ért el. 2001-ben a vállalat 134,3 millió dolláros bevételt és 7,3 millió dolláros veszteséget tudott felmutatni. A cég bejelentette, hogy az idei pénzügyi évben pro forma nyereséget fog elérni, de pontos részleteket nem tettek közzé.

"Arra számítunk, hogy a nagyvállalati eladások emelkednek" -- mondta Derek Burnet vezérigazgató. "De a történelem megtanított minket arra, hogy a gazdasági körülmények jelentős hatással vannak az eredményeinkre. Ezért bár optimisták vagyunk, nem teszünk közzé részletes előrejelzést."

A vállalat nagy reményeket fűz a WordPerfect irodai szoftvercsomaghoz, amelyet az utóbbi időben számos PC-gyártó -- köztük a Dell, Sony, Gateway és a HP -- választott a lényegesen drágább Microsoft Office-szal szemben.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról