:

Szerző: Barna József

2003. január 30. 17:52

Zajtalanul működik a Gainward GeForce FX chipes videokártyája

A tajvani Gainward, mely legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy piacra dobta a világ leghosszabb névvel rendelkező videokártyáját, ma bejelentette NVIDIA GeForce FX grafikus processzorra épülő termékeit. Az új modellek különlegessége -- egyebek mellett --, hogy a gyártó közleménye szerint rendkívül halk hűtővel kerülnek forgalomba.

[HWSW] A tajvani Gainward, mely legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy piacra dobta a világ leghosszabb névvel rendelkező videokártyáját, ma bejelentette NVIDIA GeForce FX grafikus processzorra épülő termékeit. Az új modellek különlegessége -- egyebek mellett --, hogy a gyártó közleménye szerint rendkívül halk hűtővel kerülnek forgalomba.

A tajvani gyártó két modellt dob piacra. A Gainward FX PowerPack! Model Ultra/1000 Plus Golden Sample csomagban egyrészt található egy GeForce FX 5800 Ultra grafikus processzorra épülő videokártya, melyen a mag 500 MHz fölötti órajelen, míg a 128 Mbyte DDR-II memória 1 GHz-en üzemel. Másrészt pedig lapul ott még egy 5.1-es hangzás megszólaltatására képes, S/PDIF kimenettel rendelkező hangkártya (melynek a típusa egyelőre nem ismert) és egy FireWire-vezérlővel ellátott bővítőkártya is.

A másik, olcsóbb modell, a Gainward FX PowerPack! Model Ultra/800 Plus Golden Sample, a mezei GeForce FX GPU-ra épül. Ezen a grafikus mag 400 MHz fölötti, míg a 128 Mbyte DDR-II memória 800 MHz-es sebességen üzemel. A csomagban azonban további meglepetések nincsenek.

A Gainward közleménye szerint mindkét modell egyedi, rendkívül halk hűtővel van ellátva: szemben a GeForce FX chipes kártyáknál általánosan várható 70 dB-es fülsüketítő zajjal e kártyák legfeljebb 7 dB-lel susognak. Szerettük volna képen is bemutatni az új hűtőrendszert, ám amint azt a Gainward képviselője lapunknak elmondta, a cég mérnökei még annak véglegesítésén dolgoznak.

A termékek várhatóan február végén kerülhetnek a boltokba. A Gainward FX PowerPack! Model Ultra/1000 Plus Golden Sample ára 699 euró, míg a Gainward FX PowerPack! Model Ultra/800 Plus Golden Sample ára 499 euró körül alakul.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.