Szerző: Vörös Péter

2000. május 9. 08:36

IBM-EMC verseny a tárolási eszközök piacán

Megfigyelők szerint az IBM egyre komolyabban veszi a tárolási eszközök piacán az EMC-t, amely az utóbbi években átvette az első helyet a Nagy Kéktől. Az IBM Shark Enterprise Storage Server legutóbb olyan nagy vevőnél nyert az EMC 3430 Symmetrix-jével szemben, mint a német vegyipari óriás, a Bayer (a Bayer nem kommentálta a hírt és az sem világos, hogy az egész cégről van szó vagy csak az amerikai részlegükről).
Az IBM tavaly év végén mutatta be a Shark-ot, amellyel a cég adatai szerint az EMC nagy vevőinek 40%-át sikerült megszerezniük. Az EMC kétségbe vonja e számadatot, véleményük szerint az IBM pár héten belül már a harmadik ilyen túlzó adatot használja. Az igazság valahol a két vélemény között lehet: egyértelmű, hogy a Shark versenyképes ajánlat az IBM részéről és ennek révén a Nagy Kék valószínűleg vissza fogja szerezni az elvesztett 'skalpok' egy részét.
Az EMC szintén több tárolási hardvert és szoftvert jelentett be az utóbbi hetekben, pl. a csúcskategóriájú Symmetrix 8000 tárolási rendszert.
A Web-alapú adatok ugrásszerű növekedése miatt igen gyorsan növekvő piacon természetesen nem csak az IBM és az EMC van jelen: az IDC adatai szerint 1999-ben a Compaq (amely Digital-lal együtt annak tárolási eszközöket gyártó részét is megvette) világelső volt a lemezes tároló rendszerek piacán a forgalom 20,6%-ával, az EMC volt a második 14,4%-kal, az IBM harmadik 12,8%-kal; őket követi a Hewlett-Packard 8,1%-kal ill. a Sun Microsystems 7,5%-kal.
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.