Szerző: Vörös Péter

2000. május 8. 08:53

A Cisco 5,7 milliárd $-ért megvette az ArrowPoint-ot

Tovább folytatódik a Cisco cégfelvásárlási sorozata. Az 1997-ben alapított ArrowPoint Internetes switch-eket gyárt és alig több, mint egy hónapja vezették be a tőzsdére (március 31-én, az első kereskedési napon egyből megháromszorozódott az IPO árfolyam ...). Az ügylet révén a Cisco tovább szélesíti hálózati termékeinek körét.
A tisztán részvényekkel lebonyolítandó felvásárlás hírére az ArrowPoint részvényei 27%-kal, nőttek egy nappal a bejelentés előtt, pénteken további 4%-kal, 140,19$-on állapodtak meg. A hír megjelenése után a Cisco 6,5%-os növekedéssel, 67,75$-on zárta a tőzsdei napot pénteken. Az ügylet alapja a 63,63$-os csütörtöki tőzsdei záróárfolyam.
A 337 alkalmazottat foglalkoztató ArrowPoint szoftver- ill. hardveralapú architektúrát használó tartalom kapcsoló (content switching) platformot készít, amellyel lehetővé válik az, hogy a hálózati forgalom és tartalom (át)irányítása a Web-ezők kérésein valamint azok gyakoriságán alapul.
Mindkét cég igazgatótanácsa elfogadta a felvásárlást, de a tényleges lebonyolításhoz még számos feltételnek teljesülnie kell, pl. az antitröszt (monopólium-ellenes) hatóságok hozzájárulása is szükséges.
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.