:

Szerző: mz

2000. május 7. 22:59

Új Siemens mobiltelefonok

Integrált Internet-megoldásokat alkalmazva a Siemens Rt. új, különböző felhasználói csoportokat megcélzó offenzívát indít. Nyár elején, a nemzetközi bevezetéssel egy időben Magyarországon is piacra kerül a C35, M35 és S35 mobiltelefon, valamint egy parányi ”digitális személyi titkár”, az IC35. A készülékek mindegyike beépített, WAP 1.1-es internet-böngészővel rendelkezik.
A C35 mobiltelefonnal a Siemens mindazokat a 16-30 éves – ún. magán – felhasználókat célozza meg, akik számlájukat maguk fizetik, főképpen a könnyen kezelhető, stílusos kivitelű készülékeket részesítik előnyben,és különösen fogékonyak a szellemes technikai megoldásokra. A telefon nemcsak a WAP-alapú Internet-hozzáférést teszi lehetővé, hanem a beépített modemnek köszönhetően adatátviteli kábelen keresztül közvetlenül számítógéphez is csatlakoztatható, így már az árérzékeny felhasználók is kielégíthetik az információk iránti növekvő igényeiket. A készülékben többek között stopperóra, pénznem-átváltó, beépített rezgő hívásjelzés, óra, dátum és ébresztő funkció, számológép, és többféle játék is található. Elemzők szerint a Siemens a C35-tel minden eddigi GSM eladási rekordját meg fogja dönteni.
A Siemens másik újdonsága a beépített antennával rendelkező M35 mobiltelefon, mely műszaki színvonalát és szolgáltatásait tekintve gyakorlatilag megegyezik a C35-tel, azonban megerősített kivitelének köszönhetően jól ellenáll a felfröccsenő víznek vagy az akár 2 méter magasról történő leejtésnek is. Az M35 főleg a növekvő igényekkel rendelkező, dinamikus, sportos életmódot kedvelő fiatal korosztálynak készül.
A mindössze 99 grammos S35 mobiltelefon elsősorban az igényes üzleti felhasználók számára ajánlott. A telefon többek között beépített Internet-böngészőt és számítógépes modemet is magában rejt, így a jelenlegi és jövőbeli online mobil üzleti szolgáltatások is igénybe vehetők. Az S35 nemcsak adatátviteli kábelen, hanem igény szerint infra csatlakozón (IrDA) keresztül is a számítógéphez csatlakoztatható, így kompatibilis a legtöbb PC-vel, notebook-kal és ”személyi digitális titkárral”, mint például a szintén most bevezetendő IC35. Az S35 praktikus funkciói segítenek minden időpontot, találkozót tárolni és később hozzáférhetővé tenni, így külön megemlítendő a beépített ”tele-filofax” – mely egy határidő napló, naptár, számológép, pénznem-átváltó és elektronikus névjegykártya egyben –, a hangtárcsázás funkció és a 20 másodperces hangrögzítő.
Az IC35 ”digitális személyi titkár” (ún. Personal Digital Assistant, PDA) teljesen új fejlesztésű termék, a Siemens még sohasem gyártott hasonló készüléket. Az IC35 olyan univerzális segítőtárs, mely 1.1.-es WAP-böngészővel és a PC-knél használatos billentyűzettel rendelkezik, beépített modemmel ellátott mobiltelefonnal összekapcsolva e-mailek, SMS-ek továbbítására is kitűnően alkalmas és hagyományos menedzser kalkulátorként is használható. Az IC35 többféle módon is továbbfejleszthető, SmartCard és MMC fogadására is képes.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.