Szerző: Kovács Attila

2000. május 7. 22:17

Egy megoldás a Love Bug-ra

Egyik edves olvasónk küldte a következő megoldást a Love Bug ellen:

"Szerintem nem kell eldobni az outlook-ot csak át kell állítani a VBS kiterjesztésű fájlok viewer-ét mondjuk txtfile-ra és egyből nem futnak le csak megnyitódnak egy notepadban. Szerintem az emberek 99.99%-a nem használja a Windows ezen részét aki meg igen az meg tud nyitni egy futtató programot is hozzá a megoldás szerintem nem nehezebb ennél csak egy registry módosítás. Nálunk ez legalább is bevált."

A következő fájlt kell letölteni és lefuttatni, és ez átírja úgy windows beállítását, hogy a vírus ne tudjon lefutni: virusprotect.reg.

Köszönöm kedves Cuttie nevű olvasónknak a fenti megoldást. Ebből is látszik, hogy ha valami "baj" van, akkor az internetes közösség össze tud fogni. Csak így tovább!
Juteszembe: ez nem csak a Love Bug ellen jó ellenszer, hanem minden olyan vírus ellen, ami Visual Basic Script-ként ténykedik, azaz ez egyben hatásos ellenszere a Melissának is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról