:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 27. 14:47

Boltokban a Samsung Palm OS operációs rendszerre épülő okostelefonja

Az amerikai Sprint kínálatában végre megjelent a Samsung SPH-i330 mobiltelefon, amely a Palm OS operációs rendszerre épül. A készüléket a koreai gyártó a novemberi Comdex kiállításon mutatta be a nagyközönségnek.

Az amerikai Sprint kínálatában végre megjelent a Samsung SPH-i330 mobiltelefon, amely a Palm OS operációs rendszerre épül. A készüléket a koreai gyártó a novemberi Comdex kiállításon mutatta be a nagyközönségnek.

A Samsung SPH-i330 lelke egy 66 MHz-es Motorola Dragonball processzor, valamint 16 Mbyte RAM. A készüléken a Palm OS 3.5.3 verziója fut a Blazer webböngésző társaságában. Kijelzője 256 szín megjelenítésére képes, és 160 x 240 pixel felbontású. Az SPH-i330 mérete 125 x 65 x 18 mm, súlya 165 gramm a tartozék akkumulátorral együtt.

Az SPH-i330 okos telefon a CDMA 800/1900/AMPS és CDMA2000 1X szabványokat támogatja, ez utóbbi használata esetén adatátviteli sebessége 144 kbit/sec. A vállalat közleménye szerint CDMA módban a gyári akkumulátor 2,5 órányi beszélgetési időt garantál, míg egyéb esetben a beszélgetési idő egy órára csökken, 14 órányi készenléti idő mellett.

A telefonhoz elérhető funkciók minden középkategóriás mobiltelefonban megtalálhatók: hangtárcsázás, hangosemlékeztető-készítés, gyorstárcsázás, kategorizált telefonkönyv, híváslisták állnak rendelkezésre. Ugyanakkor PDA módban minden Palm OS alapú alkalmazás futtatására képes; a gyári kiépítésben kézírásfelismerést (Palm Graffiti), címjegyzéket, határidőnaplót, noteszt, kereső alkalmazást, számológépet és szinkronizáló alkalmazást találhatunk benne.

A Samsung SPH-i330 megvásárolható a Sprint weboldalán, illetve a cég üzleteiben. Ajánlott kiskereskedelmi ára 499 dollár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.