:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 16. 13:37

A ProMOS beperelte az Infineont

A tajvani ProMOS, az Infineon és a Mosel Vitelic vegyesvállalata bejelentette, hogy beperelte az Infineont. A ProMOS szerint az, hogy az Infineon felbontotta a Mosel Vitelic-kel kötött együttműködési megállapodását és kivonult a ProMOS-ból, tönkretette a vállalat jó hírnevét és részvényárfolyamát.

A tajvani ProMOS, az Infineon és a Mosel Vitelic vegyesvállalata bejelentette, hogy beperelte az Infineont. A ProMOS szerint az, hogy az Infineon felbontotta a Mosel Vitelic-kel kötött együttműködési megállapodását és "kivonult" a ProMOS-ból, tönkretette a vállalat jó hírnevét és részvényárfolyamát.

Mint ismeretes, az Infineon múlt héten jelentette be, hogy december 31-i hatállyal felbontja a Mosel Vitelic-kel kötött megállapodását, a vállalat szerint ugyanis a Mosel a folyamatos szerződésszegéseket követően sem tett lépéseket annak érdekében, hogy rendezze a vitás kérdéseket. A német vállalat egyik sérelme az volt, hogy a Mosel a ProMOS-tulajdonrészét hitelfedezetként használta fel. A tajvani cég jelenleg 38 százalékos tulajdonnal bír a vegyesvállalatban.

Az Infineon a szerződés felmondását követően nem biztosítja a ProMOS számára az új gyártástechnológiák alkalmazásához szükséges licenceket, ami akár veszélybe sodorhatja a ProMOS működését is. A ProMOS közleménye szerint azonban a jelenleg birtokában levő gyártástechnológiákat egészen 2005-ig használhatja.

A ProMOS szempontjából a legnagyobb problémát a felszabaduló gyártókapacitás jelenti, ugyanis a cég nem rendelkezik az Infineonhoz hasonlóan ismert márkanévvel és értékesítési lánccal, ami megnehezíti a legyártott memóriachipek eladását. Ugyanezen okból a Mosel Vitelic sem igazán tudna mit kezdeni a felszabaduló kapacitással.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.