:

Szerző: Ady Krisztián

2002. december 10. 17:00

Hiány tapasztalható a 17"-os LCD-panelekből Dél-Koreában

[DigiTimes] Az időszakosan megnövekedett kereslet, valamint a Samsung ötödik generációs TFT LCD-gyártósorainak problémái miatt jelentős, 20 százalék körüli hiány tapasztalható a 17-os LCD-panelek piacán Dél-Koreában. A kisebb monitorgyártók beszámolói szerint ezekből a panelekből nem képes elegendő mennyiséget szállítani a Samsung, ami akár a termelés időszakos leállását is eredményezheti.

[DigiTimes] Az időszakosan megnövekedett kereslet, valamint a Samsung ötödik generációs TFT LCD-gyártósorainak problémái miatt jelentős, 20 százalék körüli hiány tapasztalható a 17"-os LCD-panelek piacán Dél-Koreában. A kisebb monitorgyártók beszámolói szerint ezekből a panelekből nem képes elegendő mennyiséget szállítani a Samsung, ami akár a termelés időszakos leállását is eredményezheti.

A Samsung az elmúlt időszakban több kijelzőre fogadott el rendelést, mint amit valójában szállítani tud. Won-kie Chang, a Samsung alelnöke szerint a hiányt némileg csökkentheti az ötödik generációs gyártósorok havi teljesítményének 20.000 darabra növelése, mely még ebben a hónapban bekövetkezik.

A Samsungon kívül a tajvani bázisú AU Optronics (AUO) és a dél-koreai Hyundai Display Technology (HYDIS) látja még el 17"-os LCD-panelekkel a koreai piacot. A legnagyobb beszállító, a Samsung legalább egy negyedévet késik a gyártósorok kapacitásának növelésével, a kialakult hiány többnyire ennek a ténynek tudható be.

A Korea Herald szeptemberi cikkéből kitűnik, hogy a Samsung új gyártósora az eredeti tervek szerint jóval nagyobb induló kapacitást ígért. Az induló gyártási volument 20.000 darabban határozta meg a cég, miközben ezt a számot csak az év végére sikerül elérni a tervezett 60.000 darab helyett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.