Szerző: Ady Krisztián

2002. december 10. 17:00

Hiány tapasztalható a 17"-os LCD-panelekből Dél-Koreában

[DigiTimes] Az időszakosan megnövekedett kereslet, valamint a Samsung ötödik generációs TFT LCD-gyártósorainak problémái miatt jelentős, 20 százalék körüli hiány tapasztalható a 17-os LCD-panelek piacán Dél-Koreában. A kisebb monitorgyártók beszámolói szerint ezekből a panelekből nem képes elegendő mennyiséget szállítani a Samsung, ami akár a termelés időszakos leállását is eredményezheti.

HIRDETÉS

[DigiTimes] Az időszakosan megnövekedett kereslet, valamint a Samsung ötödik generációs TFT LCD-gyártósorainak problémái miatt jelentős, 20 százalék körüli hiány tapasztalható a 17"-os LCD-panelek piacán Dél-Koreában. A kisebb monitorgyártók beszámolói szerint ezekből a panelekből nem képes elegendő mennyiséget szállítani a Samsung, ami akár a termelés időszakos leállását is eredményezheti.

A Samsung az elmúlt időszakban több kijelzőre fogadott el rendelést, mint amit valójában szállítani tud. Won-kie Chang, a Samsung alelnöke szerint a hiányt némileg csökkentheti az ötödik generációs gyártósorok havi teljesítményének 20.000 darabra növelése, mely még ebben a hónapban bekövetkezik.

A Samsungon kívül a tajvani bázisú AU Optronics (AUO) és a dél-koreai Hyundai Display Technology (HYDIS) látja még el 17"-os LCD-panelekkel a koreai piacot. A legnagyobb beszállító, a Samsung legalább egy negyedévet késik a gyártósorok kapacitásának növelésével, a kialakult hiány többnyire ennek a ténynek tudható be.

A Korea Herald szeptemberi cikkéből kitűnik, hogy a Samsung új gyártósora az eredeti tervek szerint jóval nagyobb induló kapacitást ígért. Az induló gyártási volument 20.000 darabban határozta meg a cég, miközben ezt a számot csak az év végére sikerül elérni a tervezett 60.000 darab helyett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 00:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.