:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 6. 20:37

Athlon DDR chipkészlet a Microntól

A Micron egy saját fejlesztésű Athlon-t támogató DDR chipsetet kíván a piacra dobni az év második felében. Érdekesség, hogy a chipseteket egy olyan gyár készítené, akinek keresztlicensz-megállapodása van az Intellel.

A Micron óriási lehetőségeket lát a DDR SDRAM-ot támogató chipsetekben. David Klein, a Micron integrált termékekkel foglalkozó részlegének alelnöke szerint a Samurai lapkakészlet megjelenését az AMD kitartásának köszönheti, ugyanis az Athlon gyártója komoly segítséget nyújtott a fejlesztésben, szemben az Intel-lel, akik "szóba sem álltak" a Micron-nal. "Nagyon keményen dolgozunk a Samurai chipseten és hamarosan mindenki számolni fog velünk a piacon"- mondta David Klein.

Az AMD Athlon (és változatai) támogatottsága hamarosan tehát szinte teljesen megoldott lesz, ugyanis a Micron-on kívül DDR SDRAM-os chipkészleteket tervez piacra dobni a processzorgyártó AMD-n kívül az ALi, a SiS és természetesen a VIA is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.