:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 4. 11:38

Ogg/Vorbis lejátszó Palm kézigépekre

Az Aerodrome Software kiadta a Palm Tungsten T kéziszámítógépre írt, Ogg/Vorbis állományokat kezelő médialejátszó szoftverének nyilvános bétaváltozatát.

Az Aerodrome Software kiadta a Palm Tungsten T kéziszámítógépre írt, Ogg/Vorbis állományokat kezelő médialejátszó szoftverének nyilvános bétaváltozatát.

Bár az AeroPlayer nevű program egyelőre kizárólag Ogg/Vorbis fájlokkal boldogul, a cég állítása szerint hamarosan még több formátum, köztük az mp3 és a wav támogatása is bekerül az alkalmazásba. Az Aerodrome programja a Tungsten T kézigépek bővítőhelyére helyezett memóriakártyákról játssza le a zenéket. A cég állítása szerint a tenyérgép egy akkumulátorfeltöltéssel és az energiatakarékos funkciók bekapcsolásával akár 5 órán át képes folyamatos lejátszásra.

Az Ogg/Vorbis egy teljesen nyílt, ingyenes és szabad audioformátum, amely azonos bitráta mellett lényegesen jobb minőséget biztosít, mint a széles körben elterjedt mp3. Az Ogg/Vorbis mögött a Xiph Foundation alapítvány áll.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.