:

Szerző: Barna József

2002. december 3. 20:15

Kevesebb kiállítóra számítanak a CeBIT szervezői

[IDG] Az iparágat sújtó visszaesésnek köszönhetően a jövő tavasszal megrendezése kerülő CeBIT szakkiállítás szervezői kevesebb kiállítóra számítanak, mint a korábbi években.

[IDG] Az iparágat sújtó visszaesésnek köszönhetően a jövő tavasszal megrendezése kerülő CeBIT szakkiállítás szervezői kevesebb kiállítóra számítanak, mint a korábbi években.

A szakkiállítást szervező Deutsche Messe AG tegnap közölte, hogy számításaik szerint 7074 kiállító vesz majd részt a 2003-as rendezvényen. Tavaly még 7960, míg tavalyelőtt 8093 kiállító érezte fontosnak, hogy megjelenjen kontinensünk legnagyobb informatikai show-ján. Eberhard Roloff, a Deutsche Messe AG szóvivője elmondta, hogy az eddig regisztrált kiállítók száma és korábbi statisztikai adatok alapján becsülték meg a várható részvételt.

A kiállítók számának csökkenésén túl a szervezőknek egyéb problémákkal is meg kell küzdenie: számos kisebb kiállító ugyanis még az idei számláját sem egyenlítette ki. Roloff úgy véli, ezek rendezésére aligha van esély, hiszen -- mint mondta -- ezek a vállalatok tönkrementek, mielőtt tartozásaikat kiegyenlíthették volna.

A jövő évi kiállítás megnyitója előtt a Deutsche Messe ITC World Forum néven kétnapos konferenciát szervez IT vezetők számára. Újdonság továbbá, hogy külön szekciót kapnak a digitális fotózással, valamint a digitális otthonokkal kapcsolatos termékek.

A novemberben megrendezett Las Vegas-i Comdex szintén romló statisztikákkal büszkélkedhet. Az idén a rendezvény negatív rekordot döntött: a szakkiállítás története során most volt a legalacsonyabb a kiállítók és a látogatók száma. Ráadásul a show-t szervező Key3Media Groupról az a hír járja, hogy csődközeli helyzetbe került.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.