Szerző: Ady Krisztián

2002. december 2. 15:28

Az Antenna Hungária Rt. Multimedia Home Platform kísérletet indít a Sofia Digital közreműködésével

Az Antenna Hungária Rt., a magyarországi televízió- és rádióhálózatok üzemeltetője idén ősszel mutatta be az első, MHP (Multimedia Home Platform) szabványra épülő kísérleti interaktív televíziós (iTV) szolgáltatásait. Az AH a Sofia Digital finn céggel együttműködve készítette elő az első magyarországi iTV kísérletet. A digitális szuperteletext szolgáltatás -- az Antenna Hungária egyik pilot alkalmazása -- a Sofia Arenára, a Sofia Digital egyik szoftvertermékére épül.

HIRDETÉS

[HWSW] Az Antenna Hungária Rt., a magyarországi televízió- és rádióhálózatok üzemeltetője idén ősszel mutatta be az első, MHP (Multimedia Home Platform) szabványra épülő kísérleti interaktív televíziós (iTV) szolgáltatásait. Az AH a Sofia Digital finn céggel együttműködve készítette elő az első magyarországi iTV kísérletet. A digitális szuperteletext szolgáltatás -- az Antenna Hungária egyik pilot alkalmazása -- a Sofia Arenára, a Sofia Digital egyik szoftvertermékére épül.

Az Antenna Hungária a Sofia Digital szoftveres megoldásait használja az interaktív szuperteletext alkalmazás tartalmának kiadására, az interaktív információs tartalmat, valamint a felhasználói interfészeket a Sofia Backstage Editorral hozza létre. A tartalmat a Sofia MHP alkalmazásával együtt a Sofia Backstage Publisher továbbítja az Antenna Hungária DVB-T adójához, amely azt kisugározza. A tartalmat DVB-T/MHP vevőkészülékekkel lehet dekódolni, a szolgáltatás központi elemét pedig a Sofia Digital szerveres megoldásai képezik.

Kezdetben az MHP szolgáltatásokat csak az AH budapesti digitális földfelszíni tv-adója sugározza, később az iTV szolgáltatások az egész országban elérhetők lesznek és a műholdas műsorszolgáltatásokra is kiterjednek majd.

"Stratégiánk az, hogy az új digitális technológia minden előnyét kihasználva szolgáltatásainkat a közeljövőben eddig soha nem tapasztalt szintre emeljük. A műsorszórás digitalizálása nemcsak a nagyobb műsorválasztékot és az ugrásszerűen javuló vételi minőséget jelenti, hanem alapját képezi az interaktív és multimédiás szolgáltatásoknak is. Hiszünk azokban a lehetőségekben, amelyeket az MHP (Multimedia Home Platform), az interaktív digitális televízió nyílt szabványa nyújt nekünk az emelt szintű műsorszóró szolgáltatások, pl. az EPG (elektronikus műsorkalauz), a szuperteletext, a házi bevásárlás, a távoli bankműveletek, távszavazás, sőt a televízión keresztüli Internet-elérés bevezetéséhez" - hangsúlyozta Hegedűs Sándor, az Antenna Hungária multimédia vezérigazgató-helyettese.

Az AH üzemelteti az analóg televíziós adóhálózatokat, amelyek az országos földfelszíni tv-műsorokat (egy közszolgálati és két kereskedelmi televíziós csatorna) sugározzák. A társaság két műholdas műsorcsomagot is továbbít ügyfeleinek.

A Sofia Digital interaktív televíziós megoldásokat nyújt az egész világon. A Sofia Digital iTV megoldásai a tartalomszolgáltatók részére kidolgozott szoftver eszközökből, az üzemeltetők részére kialakított szerveres alkalmazásokból, az előfizetőknek szánt MHP alkalmazásokból és visszirányú csatornát használó alkalmazásokból állnak. A Sofia Digital készítette a világon először rendszeresen működtetett MHP szolgáltatásokat.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 06:48

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.