Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 29. 17:13

Átmenetileg korlátozta egyes WAP oldalak elérhetőségét a Pannon GSM

Technikai okokból átmenetileg korlátozta egyes WAP oldalak elérhetőségét a Pannon GSM. A szolgáltató hálózatát használó ügyfelek jelenleg egy kismértékben korlátozott szolgáltatást vehetnek igénybe, a vállalat azonban ígéri: decemberben felülvizsgálja a szigorítást.

[HWSW] Technikai okokból átmenetileg korlátozta egyes WAP oldalak elérhetőségét a Pannon GSM. A szolgáltató hálózatát használó ügyfelek jelenleg egy kismértékben korlátozott szolgáltatást vehetnek igénybe, a vállalat azonban ígéri: decemberben felülvizsgálja a szigorítást.

Az idén szeptemberben bevezetett átalánydíjas PannonW@P szolgáltatás nem várt érdeklődést váltott ki az előfizetők körében. Kulcsár Emőke, a Pannon GSM sajtóosztályának munkatársa elmondta, hogy csak szeptember óta mintegy 25 000-rel több előfizetője van a szolgáltatásnak, a PGSM előfizetői táborában pedig százezren vannak, akik masszív wapozónak tekinthetők, és összesen félmillió olyan telefonkészüléket értékesített a szolgáltató, mely alkalmas a WAP szolgáltatás igénybevételére.

Kulcsár Emőke megerősítette a HWSW-nek, hogy a wapos oldalak egy szűk körének elérhetőségét valóban korlátozzák: ezek a chatoldalak, valamint egyetlen ingyenes SMS-küldő szolgáltatás. A PGSM elsődlegesen az információk elérését kívánja szolgáltatásként nyújtani, a hálózat túlterheltsége miatt azonban korlátozni kényszerültek ezeknek az oldalaknak az elérését, ami azonban nem több, mint kapacitásgazdálkodás -- mondta Kulcsár.

A PGSM internetes ügyfélszolgálata egy előfizetőnek írt e-mailjében arra is hivatkozik, hogy a szolgáltató általános vállalkozási feltételei értelmében az igénybevételt az adatforgalom függvényében korlátozhatja. A korlátozás november közepe óta él, és bár folyamatosan bővítik a kapacitást, a végleges feloldásnak egyelőre még nincs konkrét dátuma, ám a sajtóosztály munkatársa szerint decemberben felülvizsgálják az elérhetetlenné tett oldalak körét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról