Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 27. 10:13

A Sun várhatóan eléri negyedéves forgalmi célkitűzését, de alacsonyabb haszonrés és magasabb költségek mellett

Steve McGowan
Steve McGowan
A Sun Microsystems tegnap tartott negyedévközi sajtótájékoztatóján Steve McGowan pénzügyi vezérigazgató bejelentette, hogy a vállalat minden valószínűség szerint eléri negyedéves forgalmi előrejelzését, azonban a bruttó haszonrés kisebb, a működési költség pedig nagyobb lesz az elemzői várakozásoknál.

A Sun a december 31-én véget érő második negyedévben 2,9 milliárd dolláros bevételre számít, amely nagyobb az első negyedévben elért 2,7 milliárd dollárnál, azonban elmarad a tavalyi év azonos időszakában realizált 3,1 milliárd dollártól.

A Sun pénzügyi vezérigazgatója nem kívánt válaszolni a várható negyedéves eredménnyel kapcsolatban. A First Call elemzői részvényenkénti 1 centes veszteségre számítanak.

"A jelenlegi negyedévben csupán a szezonális forgalomnövekedésre van kilátás" -- mondta McGowan hozzátéve, hogy az árverseny miatt a bruttó haszonrés várhatóan enyhén csökkenni fog. A működési kiadások pedig a Pirus Networks és a Terraspring felvásárlása miatt növekedni fognak. McGowan elmondta, hogy a jelenlegi negyedévben a vállalat nem küldi dolgozóit kényszerszabadságra, mint ahogy július elején tette, hogy csökkentse a költségeket.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.