:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 27. 10:13

A Sun várhatóan eléri negyedéves forgalmi célkitűzését, de alacsonyabb haszonrés és magasabb költségek mellett

Steve McGowan
Steve McGowan
A Sun Microsystems tegnap tartott negyedévközi sajtótájékoztatóján Steve McGowan pénzügyi vezérigazgató bejelentette, hogy a vállalat minden valószínűség szerint eléri negyedéves forgalmi előrejelzését, azonban a bruttó haszonrés kisebb, a működési költség pedig nagyobb lesz az elemzői várakozásoknál.

A Sun a december 31-én véget érő második negyedévben 2,9 milliárd dolláros bevételre számít, amely nagyobb az első negyedévben elért 2,7 milliárd dollárnál, azonban elmarad a tavalyi év azonos időszakában realizált 3,1 milliárd dollártól.

A Sun pénzügyi vezérigazgatója nem kívánt válaszolni a várható negyedéves eredménnyel kapcsolatban. A First Call elemzői részvényenkénti 1 centes veszteségre számítanak.

"A jelenlegi negyedévben csupán a szezonális forgalomnövekedésre van kilátás" -- mondta McGowan hozzátéve, hogy az árverseny miatt a bruttó haszonrés várhatóan enyhén csökkenni fog. A működési kiadások pedig a Pirus Networks és a Terraspring felvásárlása miatt növekedni fognak. McGowan elmondta, hogy a jelenlegi negyedévben a vállalat nem küldi dolgozóit kényszerszabadságra, mint ahogy július elején tette, hogy csökkentse a költségeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.