Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 25. 11:42

Mobiltelefonon is nézhető a TV2 "Napló" és "Tények" című műsora

Magyarországon elsőként indította el november 24-én a Pannon GSM innovatív információs szolgáltatását, televíziós adást mobilon. A nemzetközi viszonylatban is az elsők közé sorolható, a legfejlettebb kommunikációs technológiát alkalmazó megoldásnak köszönhetően a BBC tévénézői után immár a hírek hazai szerelmesei is megnézhetik mobiltelefonjukon a nap eseményeit a megújult TV2 népszerű Tények és Napló című műsorainak GSM-re átültetett adásában.

[HWSW] Magyarországon elsőként indította el november 24-én a Pannon GSM innovatív információs szolgáltatását, televíziós adást mobilon. A nemzetközi viszonylatban is az elsők közé sorolható, a legfejlettebb kommunikációs technológiát alkalmazó megoldásnak köszönhetően a BBC tévénézői után immár a hírek hazai szerelmesei is megnézhetik mobiltelefonjukon a nap eseményeit a megújult TV2 népszerű Tények és Napló című műsorainak GSM-re átültetett adásában.

A Pannon GSM és a TV2 együttműködésének eredményeként útjára indul Magyarország első GSM-alapú televíziós adása. A közkedvelt hírműsor mobilra történő adaptálása magától értetődő választás volt, hiszen -- amint azt a nemzetközi tapasztalatok is igazolták -- a mobil adatátviteli technológiákra fogékony, az élvezhető minőségű mozgókép-anyag (pl. mozifilm-részletek, videoklippek) letöltésére és megjelenítésére alkalmas telefonkészülékekkel rendelkező felhasználók esetében nagy az igény az információra.

Magyarország első GSM televíziós adására november 24-én este került sor. Akkor és mostantól minden vasárnap a Napló műsora látható. Hétfőtől pedig minden este, az élő adás után rövid idővel mobiltelefonon is megnézhető lesz a Tények teljes anyaga, a jobb böngészhetőség érdekében hírekre bontva. Az adás megtekintéséhez mindössze egy megfelelő felbontású kijelzővel, Internet hozzáféréssel és nagy sebességű adatátviteli lehetőséggel rendelkező telefonkészülékre -- a ma kapható készülékek közül a Nokia 9210i kommunikátorra vagy a Nokia 9210-re, Nokia 7650-re -- van szükség. Az adások a www.korridor.hu/mobilvideo oldalon érhetők el.

Megjegyzés: természetesen az adást bármilyen készülékről meg lehet tekinteni, amely alkalmas a RealVideo formátum lejátszására és megfelelő sávszélességgel kapcsolódik az internetre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról