Szerző: Vörös Péter

2000. május 5. 08:33

Electronic Arts: a videójáték gyártó cég gyengébb negyedéves eredményei

A világ legnagyobb videójáték fejlesztő cégének legutóbbi negyedéves nettó profitja 10,8 millió $ volt, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszak 23,6 millió $-os nyereségével (54%-os visszaesés) - ennek ellenére az eredmény valamelyest (közel 15%-kal) jobb az elemzők által vártnál. A csökkenő játék szoftverárak és két cégfelvásárlás (DreamWorks és Kesmai) egyaránt hozzájárultak a csökkenő nyereséghez.
A cég forgalma 5%-kal, 294,3 millió $-ra nőtt a tavalyi 278 millió $-ról. A cég a negyedév során összesen 21 új játék programot adott ki három különböző platformon (PC, Sony Playstation ill. Nintendo 64). A cég most zárult, teljes pénzügyi évére 16%-os forgalomnövekedésről számolt be: 1,2 milliárd $-ról 1,4 milliárd $-ra emelkedett a cég árbevétele. A konszolidált nyereség 13%-kal, 129,5 millió $-ra nőtt, szemben az egy évvel korábbi 114,4 millió $-ral.
Az elemzők szerint a videójáték szoftverpiac idén összesen kb. 5-10%-kal fog csökkenni - ennek fő oka az, hogy a játékkonzol piac átmeneti időszakon megy keresztül és sok vevő vár az idén megjelenő új Sony ill. a jövőre piacra kerülő Nintendo-ra. Várhatóan az árak is jelentősen csökkenni fognak: egyes elemzők 79$-os árra számítanak a Playstation esetében (amely jelenleg 99$-ba kerül).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról