:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 19. 12:04

Az Emitel az Ericssont kérte fel ADSL szélessávú hozzáférési berendezések telepítésére

2002 augusztusában az Emitel és az Ericsson Magyarország az Ericsson Engine Access Ramp többszolgáltatásos hozzáférési

[HWSW] 2002 augusztusában az Emitel és az Ericsson Magyarország az Ericsson Engine Access Ramp többszolgáltatásos hozzáférési platformján alapuló szélessávú ADSL hozzáférési berendezések szállítására vonatkozó szerződést írt alá. A szerződés mintegy folytatása annak a tavalyi megállapodásnak, amelynek értelmében az Ericsson az Emitel részére ENGINE Access Ramp berendezések szállítását vállalta a régebbi típusú analóg központok kiváltására. Ez volt az első Engine szerződés Magyarországon.

Jelen szerződés keretén belül az Ericsson ADSL technológiát szállít és telepít az Emitel előfizetoi részére. A szerződés ADSL hálózati berendezéseket (DSLAM), ADSL modemeket (HM130di) és hálózattelepítési szolgáltatásokat foglal magában. A megoldás az ENGINE Access Ramp-en alapul, amely jól alkalmazható mind keskenysávú (PSTN, ISDN) és szélessávú (ADSL, SHDSL) szolgáltatások esetében, ugyanazon többszolgáltatású hozzáférési platform felhasználásával.

Az Emitel Távközlési Részvénytársaság a 77-es kiskunhalasi, a 78-as kiskorösi és a 79-es bajai primer körzet helyi közcélú távbeszélő szolgáltatója 1994. december 1-től. E három körzetben összesen 84 település telefonellátásáról gondoskodik. Nagy volumenű távközlési fejlesztései során az elmúlt években korszerű, digitális központokat és hálózatokat telepített, amelyek révén a telefonhívások felépítése sokkal biztosabbá és gyorsabbá vált. E tudatos stratégián belül jelentős továbblépés a szélessávú szolgáltatások nyújtása terén az Ericsson Magyarországgal most kötött szerződés.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.