Szerző: Barna József

2002. november 13. 15:56

Gigászi kapacitású külső merevlemez a Western Digitaltól

A Western Digital tegnap jelentette gigászi tárolókapacitással rendelkező külső merevlemezét. Az új modell a vállalat sajtóközleménye szerint nem csupán adattárolási kapacitása, hanem sebessége révén is kiemelkedik a külső merevlemezek mezőnyéből.

[HWSW] A Western Digital tegnap jelentette gigászi tárolókapacitással rendelkező külső merevlemezét. Az új modell a vállalat sajtóközleménye szerint nem csupán adattárolási kapacitása, hanem sebessége révén is kiemelkedik a külső merevlemezek mezőnyéből.

A most bejelentett merevlemez kapacitása 200 Gbyte, míg tányérjai 7200 rpm-mel pörögnek, ami egyedülálló sebesség e kategóriában. A lemez átlagos adatelérési ideje 8,9 ms. A készülék FireWire (IEEE 1394) interfészen keresztül csatlakoztatható Macintosh vagy PC számítógépekhez.

A 200 Gbyte-os külső merevlemez még ebben a hónapban megvásárolható lesz a Western Digital viszonteladói partnereinél. A termék várható kiskereskedelmi ára 399 dollár körül alakul. Mint minden FireWire merevlemezére, e modellre is egy év garanciát vállal a gyártó.

a címlapról