:

Szerző: Barna József

2002. november 13. 14:15

IDC: tovább csökken a kéziszámítógépek forgalma

[IDG] Tovább csökkent a tenyérgépek forgalma az idei harmadik negyedévben, ami elsősorban a gyengélkedő gazdaságnak köszönhető, áll az IDC által tegnap kiadott jelentésben.

[IDG] Tovább csökkent a tenyérgépek forgalma az idei harmadik negyedévben, ami elsősorban a gyengélkedő gazdaságnak köszönhető, áll az IDC által tegnap kiadott jelentésben.

Az IDC adatai szerint a harmadik negyedévben 2,44 millió kéziszámítógép talált gazdára, ami 6%-os csökkenés a tavalyi év hasonló időszakának 2,59 millió darabos forgalmával összehasonlítva. Egyben e negyedév immár sorozatban a harmadik olyan negyedév volt, amikor csökkentek az eladások a megelőző negyedévhez viszonyítva. A harmadik negyedév során a forgalom 7,1%-kal múlta alul a második negyedéves adatokat.


Palm m515

A piacot továbbra is a Palm vezeti. A vállalat részesedése 33,8%-ra nőtt a korábbi negyedéves 29,1%-ról. Két relatíve új szereplő, a Sony és a Toshiba is jelentősen növelte részesedését a negyedév során. A magát második helyre felküzdő Sony részesedése 14,4%-ra ugrott a korábbi 3,6%-ról. A harmadik helyen álló HP részesedése 12,4%-ról 11,9%-ra csökkent, míg a negyedik helyet kiérdemlő Toshiba 4,3%-ra tornászta fel piaci részét. Az ötödik helyen a Casio áll 4,1%-os részesedéssel.

Az IDC várakozásai szerint a jelenlegi, negyedik negyedévben a tenyérgépek forgalma a tavalyi év negyedik negyedévéhez hasonlóan alakul, esetleg annál valamivel gyengébben.

A forgalmi adatok számbavételekor az IDC azokat az eszközöket nem tekinti PDA-knak, amelyek a hagyományos kézigép-funkciók mellett alkalmasak telefonálásra is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.