Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 8. 14:11

Nyilvánosságra kerültek a Dell Axim X5 kéziszámítógépek specifikációi

A Dell a november 18-án kezdődő Comdex Fall kiállításon mutatja be Axim X5 névre keresztelt kéziszámítógépeit, amelyről egyre több információval szolgálhatunk.

A Dell a november 18-án kezdődő Comdex Fall kiállításon mutatja be Axim X5 névre keresztelt kéziszámítógépeit, amelyről egyre több információval szolgálhatunk.

Ami a specifikációkat illeti, az olcsóbbik Axim X5 modell 300 MHz-es Intel Xscale porcesszort és 32 Mbyte RAM-ot tartalmaz, a drágább változat 400 MHz-es CPU-val és 64 Mbyte RAM-mal rendelkezik. Mindkét készülék 3,5 hüvelyk átlójú, 16 bites színes kijelzővel, SD/MMC kártyahellyel, infravörös porttal és scroll gombbal rendelkezik. A Dell Axim X5 tenyérgépek tömege 196 garmm, méretük 128x81x18 milliméter.

A drágábbik Axim X5 modell érdekessége, hogy az akkumulátora cserélhető, ráadásul a dokkolóállomás egyszerre tudja fogadni a gépet és egy pótakkumulátort. Az olcsóbb kivitelű Dell tenyérgéphez nem jár dokkolóállomás, csak adatkábel. Az Axim gépekhez gyárilag 1440 mAh-s lítium-ion akumulátor jár, azonban utólag akár 3400 mAh kapacitású akku is rendelhető, amely akár 25 óra folyamatos működést biztosít.

A Dell Axim X5 gépeket a Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszer működteti. A számítógépek ára 199 illetve 299 dollár és november 18-tól vesz fel rájuk előrendeléseket a Dell. Bár még az Axim X5 sem kapható, máris tudni lehet, hogy 2003-ban a Dell Bluetooth és 802.11b adóvevővel is felszereli tenyérgépeit, azonban az új modellek érkezési ideje egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról