Szerző: Kovács Attila

2000. május 4. 13:34

Az Agfa elérhetővé tesz két technológiát a Linux-fejlesztők részére

Az egyik technológia a Universal Font Scaling Technology (UFST) a másik pedig az ehhez tartozó CMM (Color Management Module).
Az utóbbi technológiával nagyon fejlett szín-transzformációkat lehet végrehajtani. A CMM egy dinamikus könyvtráként lesz elérhető és ugyan azokat a funkciókat illetve API hívásokat fogja tartalamzni, mint a Microsoft Image Color Management (ICM) és az Apple ColorSync. Ez a kompatibilitás leegyszerűsíti azt a munkát, ami Windows és Macintosh alkalmazások Linux-ra való átültetéséhez szükséges.
Az USFT egy nagyon stabil font-megjelenítési technológiát ad a fejlesztők kezébe, mely lehetővé teszi mind TrueType mind PostScript Type 1 fontok megjelenítését mind a képernyőn mind pedig a nyomtatón. Az Agfa Monotype fontjait és technológiáját a manapság gyártott lézernyomtatók 90%-a támogatja.

Vajon ez azt fogja jelentni, hogy a Linux alkalmas platform lesz DTP és más kiadványszerkesztési illetve grafikai funkciókra is? Reméljük igen.
[Teljes cikk]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról