:

Szerző: Kovács Attila

2000. május 4. 12:42

Precision Insight és VA Linux egyesülés

A Precision Insight (PI) egyesült a VA Linux-szal. A PI teljes vezetése és fejlesztőcsapata megmaradt, és folytatni fogják a nyílt forráskódú fejlesztések támogatását, ahogy azt eddig is tették. Ez az egyesülés óriási grafikai, multimédiás és video fejlesztési lehetőségeket ad a VA Linux kezébe.

A Precision Insight-ról azt kell tudni, hogy az XFree86-hoz fejleszt különböző programokat, illetve technológiákat. Többek között a PI Direct Rendering Infrastructure az egyik legnagyobb újdonsága az XFree86 4.0-nak, melyet a Matrox, SGI, Ati, Intel, RedHat cégekkel közösen fejlesztettek ki.
A VA Linux volt 1993-ban a világ első Linux cége. Napjainkban Linux-rendszerek forgalmazávával és üzemeltetésével foglalkoznak. Több nagyvállalatot ők látnak el Linux-alapú rendszerekkel. Ezen felül még komoly erőfeszítéseket tesznek nyílt forráskódú szoftverek fejelsztésére is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.